Med evropsko četverico?

Odbojkarice Gen-I Volleyja iz Nove Gorice so po desetletju odsotnosti iz evropskih pokalov uprizorile izjemno vrnitev. Prebile so zid osmine finala, v katerega so se zaletavale obetavne generacije odbojkaric prejšnjega desetletja, ki so tedaj pod pokroviteljstvom Hita sicer v Sloveniji osvojile vse, kar se je dalo, pa še srednjeevropsko ligo povrhu.

Ob sredini zgodovinski uvrstitvi v četrtfinale evropskega pokala Challenge je treba sneti klobuk pred glavnim pokroviteljem Gen-I Volleyja, ki prek predsednika Dejana Paravana gradi klub s čvrstimi materialnimi in strokovnimi temelji. Enako velja tudi za predana klubska delavca - tehničnega direktorja Mihe Mačusu in generalnega direktorja Uroša Staniča, ki sta pred šestimi leti v času hude denarne in organizacijske krize preprečila potop novogoriške odbojke.

Širina bo adut Primork na četrtfinalnih tekmah s švicarskim Schaffhausnom. Zaključni turnir četverice je dosegljiv.

V Novi Gorici so v zadnjih letih vlekli prave poteze. Najprej so stabilizirali klub, nato so vzpostavili dobro delo v vseh selekcijah in igrali v prvi ligi s pretežno domačo in povsem slovensko ekipo. To je zadoščalo za uvrstitve med petim in tretjim mestom. Poleti so se, po desetletju odsotnosti iz domačih finalnih bojev, odločili za napad na naslov prvaka s številnimi okrepitvami, a predvsem v obliki vrnitev igralk v domače okolje, kar je ob ne prevelikem denarnem vložku zagotovilo še močan občutek pripadnosti klubu. Rezultati so tu - mednarodni in domači, saj Gen-I Volley že vso sezono vodi v državnem prvenstvu.

Rdeča nit letošnje novogoriške zgodbe o uspehu je uvajanje vrhunske italijanske odbojkarske šole, skozi katero so med kariero v tujini ali v državni reprezentanci šli trener Vasja Samec Lipicer, njegova soproga in kapetanka Tina Lipicer Samec, blokerka Tina Grudina (vsi so pred leti že bili v novogoriškem klubu), v tej sezoni najboljša odbojkarica slovenskega prvenstva Lana Ščuka (po očetu je Novogoričanka) in organizatorka igre Klara Perić. Prva postava je sicer znana, vendar je konkurenca močna. Na tekmah redno igra deset, včasih pa tudi dvanajst deklet. Širina bo adut Primork na četrtfinalnih tekmah s švicarskim Schaffhausnom. Za trdo in dobro delo jih je nagradil žreb, v katerem so se izognile evropskim velikanom. Zaključni turnir četverice je zato dosegljiv.


Preberite še


Najbolj brano