Plače bodo najkasneje sredi februarja

Medtem ko se po omrežjih širijo novice, da naj bi zaposleni v podjetju Sončni Kanin zaradi zamika v izplačilu plač stavkali, vodstvo pojasnjuje, da o njej nič ne vedo in da bodo plačo izplačali v dveh tednih ali morda že prej.

Na slovenskem kaninskem smučišču z usposobitvijo proge Graben 
in Skripi upajo na   več sto dnevnih gostov.  Foto: Neva Blazetič
Na slovenskem kaninskem smučišču z usposobitvijo proge Graben in Skripi upajo na več sto dnevnih gostov.  Foto: Neva Blazetič

KANIN > “Do zamika pri izplačilu plač prihaja zaradi blokade, ki jo je povzročila neplačana obveznost v višini 80.000 evrov za prispevke za sodelujoče samostojne podjetnike. Sončni Kanin bo zaposlenim plačal takoj, ko bomo denar zaslužili na smučišču oziroma vsaj del vsote dobili iz bovškega proračuna,” pojasnjuje direktor Sončnega Kanina Marjan Skornišek. Plače bodo do sredine februarja izplačali, obljublja.

“Vemo za pisanje na omrežjih o stavki, toda nikoli ni bila napovedana in je tudi ni bilo. V ponedeljek smo zaposlenim pojasnili, kakšno je položaj v občinskem javnem zavodu Sončni Kanin. Glede na naše obveznosti in obete denarja iz občinskega proračuna naj bi potrpeli dva tedna. Obeta se sneg, kar pomeni, da bomo sončno stran kaninskega smučišča pognali v prihodnjih dneh. Pričakujemo zaslužek. Plače bodo takoj, ko bo možno, najpozneje v začetku februarja,” obljublja Skornišek. Ministrstvo za finance naprošajo, naj ponovno pregledajo zadevo v povezavi z njihovim dolgom, ker menijo, da niso kršili zakona. Med drugim so prek s.p. zaposlovali strokovnjake, ki jih na trgu težko najdejo. Proti koncu tedna naj bi zasnežilo do sredine proge Skripi, dovolj snega je na progi Graben. Vse to kaninskemu smučišču na obeh straneh meje obeta ugodno poslovanje vse do spomladi.


Najbolj brano