“To ni začetek menjav v upravi občine”

Ko se nekje ustoliči nov župana, je razumljivo, da si izbere najožje sodelavce. In ker renško-vogrinska občina išče vodjo glavne pisarne, se porajajo ugibanja, ali se ni tam začel ravno ta proces. Župan Tarik Žigon je to zanikal.

Novi župan Tarik Žigon zanika, da se začenjajo rošade v občinski 
upravi. Foto: Ambrož Sardoč
Novi župan Tarik Žigon zanika, da se začenjajo rošade v občinski upravi. Foto: Ambrož Sardoč

BUKOVICA > Po menjavi oblasti v občini Renče - Vogrsko, ko je odšel doslej edini tamkajšnji župan Aleš Bucik, so se pojavile govorice, da naj bi nekateri vodilni v občinski upravi celo sami dali odpoved delovnega razmerja. Hkrati je ravno pred kratkim občina razveljavila javni natečaj za zasedbo prostega delovnega mesta vodje glavne pisarne v renško-vogrinski upravi. To je vzbudilo dodatna ugibanja, ali mar ni to šele prva poteza novega župana Tarika Žigona in ali ne bodo razveljavitvi sledili razpisi za zasedbo več, morebiti celo vseh vodilnih položajev v upravi.

Toda Žigon je zanikal, da bi razveljavitev napovedovala spremembe v sestavi občinske uprave. “Gre zgolj za postopek, ki se je začel že pred novembrskimi volitvami in se sedaj vodi v začasnem financiranju občine. Ne gre za začetek serije novih razpisov za takšne zaposlitve na občini,” nam je povedal. Kot je dodal, bodo razveljavljeni razpis ponovili po potrditvi letošnjega občinskega proračuna v skladu z zakonodajo. Pojasnil je še, da je predhodna vodja pisarne podala odpoved iz osebnih razlogov že v obdobju Bucikovega županovanja.

Tarik Žigon

župan Občine Renče-Vogrsko

“Ne gre za začetek serije novih razpisov za takšne zaposlitve na občini.”


Najbolj brano