Božične pesmi in baročna glasba

Mešani pevski zbor Sežana se je po božično-novoletnem koncertu v župnijski cerkvi sv. Martina v Sežani v petek predstavil še v vaškem domu v Tomaju.

Sežanskim pevkam in pevcem se je v Tomaju pridružil tržaški orkester Cum jubilo.  Foto: Olga Knez
Sežanskim pevkam in pevcem se je v Tomaju pridružil tržaški orkester Cum jubilo.  Foto: Olga Knez

TOMAJ > MePZ Sežana, ki ga sestavlja 26 pevk in pevcev, deluje že 16 let, minulih šest let pa ga vodi zborovodkinja Andreja Tomažič Hrvatin.

Na koncertu, ki ga je povezovala predsednica zbora Sonja Perhavec, je nastopil tudi tržaški baročni orkester Cum jubilo, v katerem povečini profesionalni glasbeniki baročno glasbo igrajo z glasbili iz tistega obdobja.

Sežanskemu zboru sta se na koncertu pridružila še posebna pevska gosta. Tenorist Saša Prinčič iz Sežane je zapel špansko božično Madre en la puerta in angleško We wish you a merry Christmas. Prinčič je akademski študij začel s solo petjem na tržaškem Konservatoriju Giuseppe Tartini, kjer je diplomiral leta 2012. Med drugim je bil umetniški vodja Okteta Rožmarin iz Vojščice na Krasu in zborovodja Mešanega pevskega zbora Repentabor, trenutno pa vodi Portoroški zbor in nadaljuje magistrski študij iz solopetja v Trstu.

Sopranistka Daria Ivana Vitez iz Trsta se je predstavila s solo točko z božično O Holy Night ob klavirski spremljavi Andreje Tomažič Hrvatin.  


Najbolj brano