Poraz se od poraza razlikuje

Porazi odbojkaric Gen-I Volleyja so v letošnj sezoni redki, tudi zato nedeljski v Savinjski dolini še odmeva. Popravni izpit v državnem prvenstvu bodo Novogoričanke imele že jutri, ko bodo v zaostali tekmi 10. kroga gostile Formis.

Blok Novogoričank je bil v Šempetru učinkovitejši od domačega, a to gostjam ni pomagalo do zmage.

 Foto: Igor Mušič
Blok Novogoričank je bil v Šempetru učinkovitejši od domačega, a to gostjam ni pomagalo do zmage.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Le tri poraze je v letošnji sezoni doživel Gen-I Volley, vse po petih nizih. Pri tem je zanimivo, da so Novogoričanke po daljšem nizu zmag v vseh treh tekmovanjih, torej državnem prvenstvu, slovenskem pokalu in evropskem pokalu challenge, zabeležile tri zaporedne poraze. Poraz se od poraza sicer razlikuje in to še kako velja tudi za novogoriško ekipo. Usodnega pomena je bil le poraz s kamniškim Calcitom v polfinalu slovenskega pokala. Bil je tudi najbolj boleč. Tako zavoljo razvoja dogodkov, v katerem so Novogoričanke vodile že z 2:0 v nizih, kot tudi pričakovanj, ki so na zaključnem turnirju v Kanalu segala do osvojitve pokalne lovorike.

“Tekma v Šempetru bi morala biti tudi svojevrstni pokazatelj, ali so dekleta prebolela pokalni poraz. Obenem sem s spremenljivim uspehom preizkušal, koliko je dejansko dolga naša klop, kar bo vsekakor koristno spoznanje za nadaljevanje. Tovrstni porazi so lahko tudi poučni, da se dekleta z novim zagonom vrnejo na zmagovalne tirnice iz prvega dela sezone,” je trener Vasja Samec pospremil prvenstveni poraz v Šempetru. Novogoričanke s tekmo manj zasedajo tretje mesto. Če bodo jutri ugnale Formis, bodo spet skočile na vrh lestvice. Kako se bo v rednem delu prvenstva razpletel troboj s Kamničankami in Mariborčankami, ni nepomembno. Prvi dve mesti neposredno vodita v polfinale končnice, najboljše izhodišče po rednem delu prvenstva pa prinaša bistveno lažjega tekmeca v prvem izločilnem dvoboju.

Po okusu Ankarančank

Razplet preteklega odbojkarskega vikenda je od primorskih prvoligašev pravo zadovoljstvo prinesel le v tabor Ankarana Hrvatinov. Z zmago v medsebojnem dvoboju so prehitele drugo kamniško ekipo z lepimi obeti, da se po sobotnem domačem obračunu z zadnjeuvrščenim Ljutomerom po točkah izenačijo s Koprčankami na šestem mestu, ki še vodi v končnico za prvaka. Pri moških Kanalce čaka težko delo, če se bodo v rednem delu želeli dvigniti s četrtega mesta. Prvo bo gotovo pripadlo ljubljanskemu ACH, ki bo danes v 3. krogu skupine C lige prvakov gostoval v francoskem Reimsu proti favoriziranem Chaumontu.

Novogoričankam kljub porazu v Šempetru v boju za prvo mesto še vedno kaže najbolje. Dobile so oba medsebojna dvoboja s Kamničankami in Mariborčankami v gosteh, povratni tekmi v novogoriški športni dvorani bosta potemtakem odločali o razvrstitvi od prvega do tretjega mesta. Vseeno si do takrat ne bi veljalo privoščiti še enega spodrsljaja, kot se je zgodil v Šempetru. “S Formisom in nato v soboto v Kopru bo treba pokazati pravo mero zagrizenosti. Ne nazadnje nas že 23. januarja čaka povratna tekma osmine finala evropskega pokala z Vasasom, ki je najmočnejša ekipa, s katero smo se pomerili v letošnji sezoni,” je povedal Samec.

Novogoričanke bi med osmerico v Evropi popeljala zmaga s 3:0 ali 3:1. Če bi tako kot Madžarke na prvi tekmi slavile s 3:2, bi o napredovanju odločil zlati niz. Nemara je prav naporen obračun vključno s potjo na Madžarsko vplival tudi na razplet zaključnega turnirja slovenskega pokala. V vsakem primeru pa bo morala okrepljena, a tudi prenovljena novogoriška zasedba na prelomnih dvobojih še pokazati ekipni in zmagovalni značaj.


Najbolj brano