Kolegi pri Ani Roš in Valterju Kramarju

V Hiši Franko sta si Ana Roš in Valter Kramar v nedeljo, ob koncu praznikov, zadala prijetno obveznost: v goste sta povabila kuharske in vinske prijatelje.

Ano Roš (v sredini) so v kuhinji  obiskali  Bine Volčič  iz Ljubljane, 
Flavia in Tomaž Kavčič z Zemona ter njen soprog Valter Kramar 
(desno), ki je poskrbel za vinski del večera.  Foto: Suzan Gabrijan
Ano Roš (v sredini) so v kuhinji obiskali Bine Volčič iz Ljubljane, Flavia in Tomaž Kavčič z Zemona ter njen soprog Valter Kramar (desno), ki je poskrbel za vinski del večera.  Foto: Suzan Gabrijan

KOBARID > K najbolj izpostavljeni slovenski kuharski mojstrici so prišli številni kolegi in tudi vrsta vinarjev, katerih vina ponujajo v Hiši Franko, da je bilo sproščeno druženje neke vrste vrh slovenske gastronomije. Prišla je dolga vrsta Primorcev, pa tudi Rajhovi iz Prekmurja, Janez Bratovž iz Ljubljane, Marko Pavčnik iz Laškega, Uroš Štefelin z Gorenjske...

Ana Roš, ki je bila tudi v minulem letu razpeta med mikrofoni z vsega sveta in štedilnikom, je vsak prosti trenutek izkoristila za pisanje besedil za knjigo Dež in sonce o njenih krajih in njenem delu, pri kateri sodelujeta novinarka Kaja Sajovic in fotografinja Suzan Gabrijan. Knjiga bo septembra izšla pri newyorški založbi Phaidon, za Ano Roš pa bo njen izid pomenil novo promocijsko turnejo.

Na prijateljskem večeru je vse številčnejše moštvo Hiše Franko, vseh skupaj je že približno 40, ekipa pa je tudi zelo mednarodna, kolegom želelo predstaviti svoje delo, zato se Ana Roš skorajda ni premaknila iz kuhinje. Pod njeno taktirko so pripravili prek 15 različnih jedi z njihovega repertoarja, ponudili pa tudi kruh, vzhajan s fermentiranimi jabolčnimi lupinami, na katerega je posebej ponosna.

Obiske je torej sprejemala v svojem delovnem okolju, med drugimi so med lonce prišli Bine Volčič iz Ljubljane, Flavia in Tomaž Kavčič z Zemona ter njen soprog Valter Kramar, ki je poskrbel za vinski del večera.


Najbolj brano