V novo leto s smelimi načrti in lepimi željami

Poslanci, ki so jih v parlament izvolili primorski volilci, imajo za leto 2019 smele načrte in napovedi, kako bodo delovali za skupno dobro. V teh prazničnih dneh, ki so oviti v toplino, pa tisti, ki so se odzvali našemu vabilu, med Primorce in Primorke stopajo tudi z lepimi željami, ki se ne vrtijo le okrog trde politike.

PRIMORSKA > Državni zbor je v tednu pred prazniki, ko ni sej in se poslanci odpravijo na parlamentarne počitnice, opravil veliko odmevnega dela. Potekala je redna seja DZ, izvolili so novega guvernerja Banke Slovenije, ustanovili dve preiskovalni komisiji, v proceduri pa se je znašala tudi ustavna obtožba zoper predsednika vlade.

Zdaj poslance in nas čaka nekaj dni miru, ko se pišejo lepe želje in kujejo načrti za naprej. Oboje se prepleta v njihovih mislih.

Felice Žiža (italijanska narodna skupnost): “Vsem bralkam in bralcem voščim lepe božične praznike, v novem letu jim želim veliko sreče, zdravja in uresničitev čim več osebnih želja. V sodelovanju s pristojnimi se bom zavzemal za uresničevanje dvojezičnosti na narodnostno mešanih območjih, za boljše pogoje dela italijanskega radijskega in televizijskega programa RTV Slovenija, za razvoj kulturnih dejavnosti in gospodarske osnove narodne skupnosti ter za možnost odprave vinjet na hitri cesti od Škofij do Jagodja.”

Felice Žiža

Matej Tašner Vatovec (Levica): “Vsem Primorkam in Primorcem želim borbenega duha. Tistega, ki se že stoletja meša med burjo in soncem. Sam bom ohranjal ta duh, v letu 2019 pa bom še naprej zasledoval cilje, ki smo si jih zadali za prihodnja leta. Predvsem dostojne pokojnine in več priložnosti za mlade - več dostopnih stanovanj in boljše možnosti za stabilne zaposlitve. To lahko dosežemo, če se odločimo, da bomo kot država več vlagali v razvoj in manj v orožje.”

Matej Tašner Vatovec

Eva Irgl (SDS): “Želim vam vesele, notranjega miru polne in blagoslovljene božične praznike. V letu, ki prihaja, pa vam želim veliko osebne sreče in zadovoljstva v krogu tistih, ki jih imate najraje, ter pogumnih in modrih odločitev. Kot predsednica komisije za človekove pravice bom še naprej poudarjala pomen pravičnosti v družbi in prisluhnila tistim, ki jih institucije ne slišijo, potrebujejo pa našo pomoč. Tudi v prihodnje bom predlagala ukrepe, ki izboljšujejo položaj državljank in državljanov tako v mojem okraju, kot v celotni državi.”

Eva Irgl

Zvone Černač (SDS): “Ob zaključku leta se ozremo tudi na prehojeno pot. Bilo je veliko lepih, pa tudi manj lepih trenutkov. Naj nas torej preizkušnje, pred katere nas vsak dan znova postavlja življenje, usmerjajo pri naših bodočih odločitvah. V politiki morajo to biti odločitve, ki so dobre za vse. Ne le za nekatere. Da bi jih bilo v prihodnjem letu več, kot jih je bilo v letu, ki odhaja. Za to se je vredno truditi in si prizadevati. Za to se bom še naprej trudil. Vsak dan znova. Vsem želim lepe praznike. Da bi jih praznovali v krogu najdražjih. In da bi prejeli darove, ki se jih ne da kupiti, so pa ravno zato neprecenljivi. Želim vam zdravja. Sreče. Miru in osebnega zadovoljstva. Želim vam vse dobro v letu, ki prihaja.”

Zvone Černač

Danijel Krivec (SDS): “Vsem Primorkam in Primorcem želim zdravo, uspešno in optimizma polno leto 2019 ter da bi v prihodnjem letu uresničili cilje, ki si jih bodo zadali. Sam bom tako kot doslej še naprej predlagal zakonodajo, ki bo pomenila razbremenitev gospodarstva, ki bo šla v smeri zmanjševanja birokracije in administracije in za to, da bodo ljudje imeli dobro zdravstveno oskrbo. Prav tako bom predlagal ukrepe, ki bodo pomenili izboljšanje položaja upokojencev in upokojenk ter najbolj ranljivih družbenih skupin.”

Danijel Krivec

Gregor Perič (SMC): “Primorkam in Primorcem želim zlasti zdravja in medsebojnega razumevanja. Da bo skrbi čim manj, pozitivnih srečnih trenutkov in razlogov za dobro voljo pa čim več. Želim si, da bi našli čas za tisto, kar nam največ pomeni: za naše bližnje in vse, kar nas osrečuje in izpopolnjuje. Slovenija še naprej potrebuje razvojno in stabilno okolje. Vlada mora ravnati preudarno in na temeljih dosedanjih uspehov graditi naprej, da Slovenija ostane država priložnosti za vse. V to smer delam tudi sam, kot primorski poslanec pa si bom prizadeval predvsem za nadaljnji razvoj prometne infrastrukture in reševanje stanovanjskega problema na Primorskem.

Gregor Perič

Meira Hot (SD): “Pirančanke in Pirančani so mi na volitvah dali svoj glas, da bo ta bolj kot doslej slišan v Ljubljani. To odgovornost sem in bom v polni meri uresničevala še naprej, ne samo v tem letu, temveč tekom celotnega mandata. Obljubim, da bodo projekti (na primer Jernejev kanal) pridobili predznak nacionalnega vprašanja, ne samo lokalnega problema in se končno pričeli reševati. Vztrajno bom trkala na vrata pristojnih ministrstev in služb, dokler se ne zgodijo pomembni premiki za Piran kot največje turistične občine v Sloveniji. Vodilo mojega poslanskega dela je, da pomen slovenske obale ne more obstati zgolj na ravni spominov na poletne počitnice, temveč se uveljaviti kot območje izjemnih perspektivnih priložnosti za vso državo. Vsem Primorkam in Primorcem pa želim mirno, srečno ter zdravo leto 2019!”

Meira Hot

Matjaž Nemec (SD): “Celotnemu območju severne Primorske se je končno tekom zadnjih let pričelo priznavati večji pomen. Vrsta mojih poslanskih pobud in javnih pisem, naslovljenih na pristojna ministrstva ter različne gospodarske družbe, je obrodila sadove in dala konkretne rezultate. Vendar danes ni čas za spanje na lovorikah, vse primorske poslance in poslanke čaka trdo delo, sam pa bom kot do sedaj naredil vse v moji moči, da Goriška regija nadaljuje smer razvojno naravnane in propulzivne regije. Vem, da gre moja vztrajnost opozarjanja na določene probleme Goriške, ki se zaradi neodzivnosti pristojnih organov niso reševali leta, marsikateremu v nos. Kljub temu pa sam vztrajam pri stališču, da smo poslanci izvoljeni za delo v dobrobit ljudi, ne za to, da problemi ležijo v predalih pristojnih služb, ker je to najenostavnejše. Vsem skupaj v letu 2019 želim razumevanja, strpnosti in osebnega zadovoljstva.”

Matjaž Nemec

Branko Simonovič (Desus): “Vsem bi rad zaželel lepe, tople in mirne praznike ter v prihajajočem letu veliko zadovoljstva, veselja, kreativnosti in uspehov tako v zasebnem kot v poklicnem življenju. V letu 2019 bom svoja prizadevanja usmeril v uresničitev programskih točk, ki sem jih predstavil kot kandidat za poslanca na letošnjih državnozborskih volitvah. Med njimi bi najprej izpostavil ureditev postopkov glede zakupov kmetijskih zemljišč in kažet. Vztrajal bom pri uresničitvi projekta Centra vodnih športov v Izoli, ker ga Izola po mojem mnenju potrebuje. Še naprej se bom zavzemal za udejanjanje programa stranke Desus na področju zdravstva, usklajevanja pokojnin (redno, izredno), vdovskih pokojnin, dolgotrajne oskrbe, letnega dodatka za upokojence in demografskega sklada”.

Branko Simonovič


Najbolj brano