Prvega in zadnjega novorojenčka, Gregorja in Liama, je obiskal tudi predsednik države

V postojnski porodnišnici so se prvega letošnjega novorojenčka razveselili ob 6.10, ko se je mami Tadeji iz Lucije rodil tretjerojenec Gregor. Zadnjega lanskega novorojenčka, Liama, pa je na silvestrovo ob 20.33 povila Nina iz Slavine pri Prestranku. Obema srečnima mamica sta dopoldan čestitala, dojenčka pa obdarila in jima zaželela srečno življenje tudi predsednik države Borut Pahor in postojnski župan Igor Marentič.

Predsednik republike Borut Pahor je mami Tadeji in njenemu 
tretjerojencu Gregorju zaželel obilo dobrega.   Foto: Veronika Rupnik Ženko
Predsednik republike Borut Pahor je mami Tadeji in njenemu tretjerojencu Gregorju zaželel obilo dobrega.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > “Porod je bil v celoti naraven, kot smo si želeli. Izkušnja je bila intenzivna. Tako glede osebja kot svojega telesa lahko rečem, da je vse potekalo tako, kot bi si vsaka ženska lahko samo želela,” sreče ni skrivala Tadeja, mamica prvega letošnjega novorojenčka v postojnski Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo. Da tudi svojega tretjega otroka rodi v Postojni, čeprav ji je bliže izolska bolnišnica, se je odločila na podlagi pozitivne izkušnje pri rojstvu drugega otroka.

Medtem ko je Gregor prijokal na svet pet dni po roku, pa je Liam, zadnji lanski novorojenček zelo pohitel. Celo tako, da ga je očka prvič videl, ko se je že rodil. “V porodnišnico sem prišla, ker mi je odtekla voda. Rok bi imela šele čez dva tedna. Namestili so me na oddelek in ker nisem imela občutka, da se že začenja, sem partnerja poslala domov. Nato pa se je vse odvilo tako hitro, da sem rodila, še preden je prišel nazaj,” nam je zaupala novopečena mamica Nina, sicer po poklicu babica. Občutkov ob rojstvu prvega otroka po njenem ni mogoče opisati z besedami. Vsekakor pa je to najlepše novoletno darilo, kar si ga je mogoče zamisliti.

“Odpočijte si in uživajte,” je obema mamicama zaželel predsednik republike Borut Pahor. Novorojenčkoma pa med drugim zaželel, da bi imela lep in varen dom ter da bi v življenju uresničila svoje talente. “Si lahko zamišljate, da bosta videla 22. stoletje?” je pomislil Pahor in dodal, da ima danes “strašno lepe občutke glede prihodnosti”.

S simboličnim darilom se je predsednik zahvalil in zaželel vse dobro v novem letu tudi celotnemu osebju bolnišnice, posredno pa tudi vsemu zdravstvenemu osebju v domovini in tudi zaposlenim v drugih ustanovah, ki v teh prazničnih dneh skrbijo za red, varnost in zato, da se imajo ljudje lahko lepo.


Najbolj brano