V Eda centru se obetajo novi najemniki

Slaba banka oziroma DUTB je objavila razpis za dokončanje gradbeno obrtniških in instalacijskih del in pridobitev uporabnega dovoljenja za del druge in šeste etaže v Eda centru. Ker delajo za znanega najemnika, bi radi, da bi bila dela zaključena čim prej.

V letu 2019 naj bi v  Eda center, najvišjo in najbolj prazno stavbo v 
mestu, prišli novi najemniki. Foto: Leo Caharija
V letu 2019 naj bi v Eda center, najvišjo in najbolj prazno stavbo v mestu, prišli novi najemniki. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je glavna ločitvena upnica v stečajnem postopku družbe Euroinvest, ki je zgradila Eda center. Na lanski dražbi je DUTB za 11,6 milijona evrov odkupila vse preostalo premoženje v Eda centru - šlo je za poslovni in trgovsko-storitveni prostori, vključno z gostinskim delom.

Polovico prostorov za že znanega najemnika

DUTB je minuli četrtek na svoji spletni strani in portalu javnih naročil objavila javno naročilo za dokončanje gradbeno obrtniških in instalacijskih del in pridobitev uporabnega dovoljenja za poslovne prostore v delu druge in šeste etaže objekta Eda center. Kot je pojasnil Nikolaj Omersa, vodja podpore upravljanja nepremičnin pri slabi banki, se dokončanje del nanaša na približno 1000 kvadratnih metrov površin. Polovico tega bodo obnovili za že znanega najemnika, ki ga ni razkril, preostanek pa za bodoče najemnike. Natančni pogoji so navedeni v razpisni dokumentaciji. Rok za prejem ponudb, vključno s ponudbenim predračunom, je 28. januar do 12. ure, minuto kasneje bodo že odpirali prispele ponudbe.

1000

kvadratnih metrov površin v delu druge in šeste etaže Eda centra naj bi dokončal ponudnik, ki ga iščejo z javnim naročilom

Če bo DUTB na podlagi javnega naročila med morebitnimi ponudniki izbrala ekonomsko najugodnejšega in z njim podpisala pogodbo, bo moral ta v pogodbi nekatera dela izvesti v roku 60 koledarskih dni od uvedbe v posel. Naročnik bo izvajalca uvedel v posel najkasneje v desetih delovnih dneh po podpisu pogodbe. V rok izvedbe je vštet uspešno zaključen tehnični pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja.

Po oddaji v najem v drugi sklop dokončanja del

“Roki za izvedbo del so zelo kratki. V dveh do treh mesecih pričakujemo zaključek teh del, če ne bo kakšnih pritožb na izbor ponudnika,” je še pojasnil Omersa. Povedal je tudi, da jih izbrisne tožbe, ki so jih podali nekateri upniki v stečajnem postopku Euroinvesta, pri tem ne motijo, ker bodo prostore oddajali.

“Prodajati ne moremo, ker je na tej naši lastnini plomba. Sploh pa je več interesa za najem kot za nakup,” je še povedal. Napovedal je tudi, da bodo po dokončanju teh del in oddaji prostorov v najem šli v dokončanje drugega dela poslovnih prostorov in postopoma naprej. Za najvišjo in najbolj prazno stavbo v mestu je to vsekakor spodbudna novica.


Najbolj brano