V Kopru silvestrovo brez ognjemeta

Koprsko silvestrovanje bo, kot kaže, minilo v mirnejšem vzdušju kot minula leta. Zadnji dan v letu neba nad Koprom namreč ne bo razsvetlil tradicionalni ognjemet.

Tako se je na koprskem nebu iskrilo ob otvoritvi bazena, parka in 
športnega centra, kmalu zatem pa se je bivši župan Boris Popovič 
odločil, da na silvestrovo ognjemeta ne bo. Na vprašanje, zakaj se 
je tako odločil, v občinski upravi nimajo odgovora. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tako se je na koprskem nebu iskrilo ob otvoritvi bazena, parka in športnega centra, kmalu zatem pa se je bivši župan Boris Popovič odločil, da na silvestrovo ognjemeta ne bo. Na vprašanje, zakaj se je tako odločil, v občinski upravi nimajo odgovora. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Novico so včeraj objavili na spletnem portalu Pes, moj prijatelj, kjer so navedli, da gre za izpolnjeno predvolilno obljubo novoizvoljenega župana Aleša Bržana. V občinski službi za stike z javnostmi pa so pojasnili, da je odločitev, ki je sicer doslej niso javno razglašali, sprejel Boris Popovič. Da na silvestrovo ne bo ognjemeta, naj bi se odločil kmalu po 16. novembru, ko so - zanimivo - ob spremljavi slavnostnega ognjemeta odprli tri nove pridobitve: olimpijski bazen, mestni park in nov športni center ob morju.

Kakorkoli že, najdaljša noč v letu bo na veliko veselje vseh nasprotnikov pokajočih nebesnih spektaklov minila brez ognjemeta, ne pa tudi brez zabave. V Taverni od 20. ure dalje napovedujejo glasbeni program s skupinami Lumberjack, Kingston in Buržuazija, bližnje drsališče pa bo na silvestrovo obratovalo vse do 3. ure zjutraj.

Zapora prometa

Pristaniška ulica bo 24., 25. in 26. decembra zaprta za promet med 16. in 23. uro, 27., 28., in 29. decembra pa med 16. in 21. uro. Zapora prometa bo tudi 30. decembra na odseku med koprsko tržnico in Ukmarjevim trgom, predvidoma med 17. in 22. uro, 31. decembra pa med 22. uro in drugo uro zjutraj. Stanovalci z dovolilnicami, ki živijo v starem mestnem jedru, bodo lahko kljub zapori nemoteno dostopali do svojih domov.

Danes Božiček in drsanje pozno v noč

Ves praznični čas bo prepreden s številnimi prireditvami v mestu in na podeželju. Že danes ob 17. uri bo na Titovem trgu otroška predstava Najlepše božične čarovnije. Najmlajše bo s svojim obiskom razveselil tudi Božiček, ki bo otroke pospremil po Kidričevi ulici do božično-novoletne tržnice v Taverni. Tam je ob 19. uri predviden nastop skupine ReRum. Obe mestni drsališči bosta drevi odprti do 2. ure zjutraj.

Medtem se bo v Šmarjah ob 18. uri začel drugi del prireditve Čarobnost božiča na trgu. Poleg družinske maše ob 19. uri in polnočnice bodo na vaškem trgu ob 20. uri uprizorili žive jaslice. Na jutrišnji božični dan vabijo ob 11. uri v Lopar na prireditev Kulturna dediščina veselega decembra, ob 19. uri pa na Titov trg, kjer bo nastopil Andrea Dilič.

Lampiončki, briškolada, Oživela ulica ...

V sredo, 26. decembra, bo praznično tako v Loparju kot tudi v Dekanih, kjer bo ob 10. uri otroška delavnica izdelave lampijončkov in ob 17. uri ogled jaslic z lampijončki, ob 15. uri pa se bo v vaški dvorani začela tradicionalna božično-novoletna briškolada. V Kopru bo dan zaznamovala Zimska oživela ulica, v Sv. Antonu pa bodo ob 16.30 na ogled žive jaslice. V dvorani OŠ Koper bo ob 19. uri tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper.

V četrtek se bo prireditveni niz ob 17. uri nadaljeval s Prazničnimi popoldnevi na Prešernovem trgu, ob 19. uri bo na Titovem trgu stand up z Erikom Tothom in Blažem Curkom, na Čevljarski pa Decembrski jazz v ulici.

V petek, 28. decembra, bo v vaški dvorani v Dekanih 16.30 predstava za otroke Čarovnik iz Oza in obisk dedka Mraza, ob 19. uri pa bo na Titovem trgu nastopila klapa Semikanta. Dan pozneje ob isti uri bo osrednji mestni trg prizorišče nastopa skupine Infamous Love.

30. decembra bodo na svoj račun znova prišli najmlajši. V Taverni bo namreč ob 18. uri Otroško silvestrovanje s skupino Čuki in prihodom dedka Mraza. Dolgčas ne bo niti na novega leta dan, ko bo ob 20. uri v Taverni koncert En big band-a.


Najbolj brano