Župan bo iskal skupen jezik z vsemi

Tudi komenska občina je že začela z novim mandatom. Nov župan Erik Modic bo funkcijo opravljal poklicno. Kot je napovedal že v času volilne kampanje, bo k sodelovanju povabil vse svetnike. “Težave želim reševati, ne pa jih ustvarjati,” je povedal. Prva naloga bo sprejetje proračuna za prihodnje leto.

Včeraj je komenska občina dobila nov občinski svet, ki ga bodo 
sestavljali (od leve proti desni): Stojan Tavčar, Goran Živec, Marjan 
Mržek, Boris Budal, David Zega, Erik Modic (župan), Urban Grmek 
Masič, Adrijana Konjedič, Evgen Kavčič, Alenka Tavčar, Damjan 
Grmek, Stojan Kosmina in Matjaž Brus. Manjkal je  Ivo Kobal. Foto: Petra Mezinec
Včeraj je komenska občina dobila nov občinski svet, ki ga bodo sestavljali (od leve proti desni): Stojan Tavčar, Goran Živec, Marjan Mržek, Boris Budal, David Zega, Erik Modic (župan), Urban Grmek Masič, Adrijana Konjedič, Evgen Kavčič, Alenka Tavčar, Damjan Grmek, Stojan Kosmina in Matjaž Brus. Manjkal je Ivo Kobal. Foto: Petra Mezinec

KOMEN > Erik Modic je županovanje prevzel iz rok Valterja Ščuke, ki je do včerajšnjega dne pol leta začasno opravljal funkcijo župana. “Sam ločnic med koalicijo in opozicijo ne bom delal. Vse svetnike bom povabil na neformalna srečanja, na katerih bomo razpravljali o ključnih izzivih naše občine. Seveda pa je od svetnikov odvisno, kako se bodo opredelili do mene in do te politike,” je povedal Modic.

V naslednjih mesecih bo ključna naloga sprejetje proračuna. “Občino sprejemam v dobri kondiciji. Veliko zadev pa ostaja še nerešenih, med drugim bomo morali rešiti težavo s šolsko kuhinjo,” je orisal prihodnje prioritete.

V trinajstčlanskem občinskem svetu bo sedelo kar sedem novih svetnikov. Pet jih ima lista Svež kraški veter, ki jo vodi David Zega. “Naš program se ujema z županovim. Upam, da bomo s skupnimi močmi uresničili naše zamisli,” je dejal Zega.

Na včerajšnji seji so potrdili tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Poleg predsednika Davida Zege jo bosta sestavljala še Matjaž Brus in Stojan Kosmina.


Najbolj brano