Tovornjak je trčil v košaro z “lučkarjem”

V četrtek, nekaj minut po 13. uri, se je sredi Nove Gorice med postavljanjem praznične razsvetljave zgodila nenavadna nesreča. Voznik tovornega vozila je v Ulici tolminskih puntarjev trčil v košaro, v kateri je bil 34-letnik, ki je postavljal novoletne lučke.

Nepripetega delavca, ki je postavljal lučke na ulici, je po trku v košaro vrglo na cesto. Foto: Ana Cukijati
Nepripetega delavca, ki je postavljal lučke na ulici, je po trku v košaro vrglo na cesto. Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > V Ulici tolminskih puntarjev je v četrtek nekaj minut po 13. uri močno počilo. Očividci so povedali, da je iz košare padel delavec, ki je postavljal novoletne lučke nad ulico. Vsi, ki so bili v bližini, so priskočili na pomoč, tudi obiskovalci iz bližnjega lokala, nato pa so na kraj nesreče prišli policisti in reševalci.

Policisti so ugotovili, da je do nenavadne nesreče prišlo zaradi prehitre vožnje 49-letnega voznika tovornega vozila MAN. Vozil je iz smeri krožnega križišča na Grčni proti Kidričevi ulici. Z neprilagojeno hitrostjo je peljal po Ulici tolminskih puntarjev in s hidravličnim cilindrom dvigala zabojev za smeti trčil ob dvižno košaro avtodvigala iveco. To je bilo parkirano na desnem pločniku in je imelo pet metrov nad desnim voziščem dvignjeno košaro. Zaradi trka je košara zanihala, pri tem pa je 34-letnega delavca elektro podjetja, ki je bil v tem času v košari, vrglo iz nje na vozišče, kjer je obležal. Pri delu ni bil pripet, ob padcu je utrpel pretres možganov in udarec v bok.

Novogoriški reševalci so poškodovanega na kraju nesreče oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo 49-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.


Najbolj brano