Za župana se bosta borila Renčana

Kot je bilo pričakovati, bodo v občini Renče-Vogrsko novega župana dobili v drugem krogu. Na volitvah sta najbolj prepričala kandidata Združenja skupaj Rajko Lasič (35,13 %)in Liste za vas Tarik Žigon (25,49%), oba iz Renč.

Rajko Lasič (levo ) in Tarik Žigon se bosta spopadla v drugem krogu 
županskih volitev.   Foto: Leo Caharija
Rajko Lasič (levo ) in Tarik Žigon se bosta spopadla v drugem krogu županskih volitev.  Foto: Leo Caharija

RENČE-VOGRSKO Glede na to, da dosedanji župan Aleš Bucik, ki je pred štirimi leti prepričljivo zmagal, tokrat ni kandidiral za župana, si pred današnjimi volitvami nihče ni upal napovedati, kdo od petih kandidatov bi lahko zasedel njegovo mesto. Marsikdo bi dal roko v ogenj, da bodo novega župana dobili v drugem krogu, kar se je tudi uresničilo. Volilce sta najbolj prepričala Rajko Lasič in Tarik Žigon.

“Zadovoljen sem z rezultati v Renčah, Bukovici in Volčji Dragi. Normalno je, da so v krajevni skupnosti Vogrsko glasovali za svoje kandidate, in tam nam je nekaj zmanjkalo. Pričakoval sem, da pridem v drugi krog in celo napovedoval, da bo tudi Tarik prišel v drugi krog,” je po štetju glasov povedal Rajko Lasič. Samozavesten je, ker se zaveda, da ima Združenje skupaj dobro bazo volilcev. “Prepričan sem, da me bodo podprli tudi v drugem krogu,” pravi. Ljudje so po njegovem v velikem številu glasovali zanj prav zato, ker je podpornik dosedanjega dela občine in Združenja skupaj. “Dobra tretjina glasov dokazuje, da smo delali dobro.”

Rajko Lasič

Združenje Skupaj

“Prvo, kar bi naredil, je, da bi skušal občinske svetnike motivirati, da bomo delali v dobro občine.”

Če bo izvoljen za župana, se ne bo najprej ukvarjal z občinsko upravo, saj je bila ta, kot pravi, že pred volitvami delno zamenjana. “Prvo, kar bi naredil, je, da bi skušal občinske svetnike motivirati, da bomo delali v dobro občine.”

Tarika Žigona so rezultati volitev nekoliko presenetili. “Zadovoljen sem in presenečen nad občani, ki se jim zahvaljujem. Mladim dajejo možnost, da bodo lahko delali za malo manj mlade in jim povrnili za to, kar so oni delali doslej.” Kot pravi, želi s svojo ekipo na ravni občine pokazati in delati tisto, kar so doslej delali v društvu Mladi Renče-Vogrsko. Občino si želijo razvijati tako, da bo postala zgled za druge. “Hočemo doseči, da bodo vsi občani še bolj ponosni na to, da živijo v naši občini,” poudarja. Če bo izvoljen za župana, pa bo, kot pravi, najprej pregledal vse projekte, ki jih je doslej občina sprejela, a še niso v fazi izvajanja. Pri novih pa se bo osredotočil na pridobivanje denarja EU.

Preden sta si segla v roke v občinski stavbi, je Lasič s podporniki praznoval na trgu v Renčah, Tarik pa se je iz Bukovice zapeljal na kmetijo na Vogrsko.


Najbolj brano