Kanalski kandidati: za nami je mirna kampanja

Tako kot mnogi njuni “kolegi” drugod po državi, sta se dopoldne volit odpravila tudi kandidata za župana Kanala Andrej Maffi in Bojan Marinič z družinama. Z njima tekmuje še Tina Gerbec, ki pa je glasovnice v skoraj domačem Kambreškem (doma je s sosednjega Srednjega) oddala popoldne.

Andrej Maffi  Foto: Ambrož Sardoč
Andrej Maffi  Foto: Ambrož Sardoč

KANAL OB SOČI > Ker sta prva dva doma eden v Močilih, namreč Andrej Maffi, in Bojan Marinič v Gorenjem Polju, smo ju lahko srečali na istem volišču na robu starega dela Anhovega. Za njima je je po besedah obeh razmeroma mirna volilna kampanja, ko naj na srečanjih s krajani ne bi prevladovalo nobeno vprašanje posebej, tudi vprašanje vplivov Salonita na okolje ne. “So nas pa vsakič vprašali, ali mar hočemo zapreti tovarni,” je povedal županski kandidat, ki prihaja iz društva Eko Anhovo, ter znova dejal, da to nikakor ni namen.

Tekmeca bosta preštevanje glasov spremljala skupaj s podporniki, Maffi v gostilni Tanja v Desklah, Marinič pa v gostišču ob mostu v Plavah. Doslej se je že nekajkrat zgodilo, da so bili rezultati pod vprašajem zaradi zapletov na voliščih, vsakdo upa, da tokrat ne bo tako. Če bo zmagal Maffi, ki ima kot zdajšnji župan prednost, bi Kanal ostal v rokah SLS, bi lahko rekli. Marinič nastopa kot neodvisni kandidat ob podpori članov društva Eko in je novinec na tem področji. Tina Gerbec pa prihaja iz vrst SD, ki se že tretjič zapored v to tekmo spušča s svojim kandidatom.


Najbolj brano