Ni bila preventiva, temveč sabotaža

Čeprav so v Marjetici trdili, da so predvolilne plakate Gašparja Gašparja Mišiča odstranili zaradi slabega vremena, še vedno niso funkcionalni.

KOPER > Eden prvih zapletov v umazani predvolilni kampanji v koprski občini je bila odtujitev plakatov enega od kandidatov. Naposled se je izkazalo, da so svetlobne vitrine podjetja Europlakat brez vednosti lastnika odprli delavci Marjetice po nalogu njihovega direktorja Janija Bačića. Ta je pred dvema tednoma dogajanje pojasnil z naslednjimi besedami: “Po neurju smo dobili klic, da se je ena izmed svetlobnih omaric odprla. Ker bi to lahko bilo nevarno, sem interventni skupini naročil, naj se odklopi elektrika, nato pa so preventivno posegli v vse vitrine tega podjetja in odstranili panele z oglaševalskimi vsebinami.”

Naslednji dan so delavci Europlakata v omenjene vitrine ponovno postavili plakate Gašparja Gašparja Mišiča, ob tem pa tudi podali prijavo na policijo zaradi odtujevanja zasebne lastnine. Že tedaj se je zdela zgodba, ki so jo predstavljali v Marjetici, nekoliko za lase privlečena, saj nikomur ni bilo jasno, kakšno nevarnost bi lahko predstavljali plakati, da jih je bilo treba odnesti.

Ker v naslednjih dneh ni bilo neurij, je bilo pričakovati, da bo Marjetica omenjene svetlobne vitrine priključila nazaj na električno omrežje. O razlogih, zakaj tega ni storila, smo že v sredo vprašali tudi direktorja Marjetice Bačića, ki je sicer kandidat za občinski svet na županovi listi Koper je naš, a do včerajšnjih poznopopoldanskih ur odgovora nismo prejeli.

Zato se ob razčlembi tega incidenta sam po sebi ponuja odgovor, da ni šlo za nikakršno preventivno ravnanje delavcev Marjetice, temveč za povsem preprosto sabotažo in nagajanje županskemu kandidatu, ki nasprotuje delovanju aktualnega župana.

“Po vsem tem blišču in kiču se vsaj jaz ne bleščim. Hvala, ker so mi vseeno privoščili romantično vzdušje,” je ob tem nekaj hudomušnosti zmogel Gašpar Gašpar Mišič.


Najbolj brano