Mišičeve plakate so odstranili po nalogu direktorja Marjetice

Predvolilna kampanja se je v Kopru očitno razgrela. V soboto se je izkazalo, da so bili delavci koprskega komunalnega podjetja tisti, ki so iz svetlobnih vitrin odstranili promocijske plakate Liste Gašparja Gašparja Mišiča Naš kraj. To jim je naročil direktor Marjetice Jani Bačić.

Svetlobne vitrine podjetja Europlakat v Žusterni so bile za delavce 
Marjetice “nevarne”, zato so plakate odstranili.
Svetlobne vitrine podjetja Europlakat v Žusterni so bile za delavce Marjetice “nevarne”, zato so plakate odstranili.  

KOPER > Pravzaprav ni presenečenje, da je prav v Kopru prišlo do prvega resnejšega incidenta v predvolilni kampanji za letošnje lokalne volitve, saj je bilo tudi na prejšnjih volitvah ozračje zelo napeto. Velikokrat so bili tarča vandalov plakati županske kandidatke Polke Bošković. Dogajali so se vsakovrstni pritiski, ki so mejili že na fizična obračunavanja. Trganje in pačenje plakatov so med bolj nedolžnimi zadevami, vse skupaj pa je padlo pod minimalne kulturne standarde.

Mišič: “Bačić je dobil navodila od nadrejenega”

O vlomu v svetlobne vitrine, ki jih je kandidat za koprskega župana Gašpar Gašpar Mišič najel pri podjetju Europlakat, smo pisali že v soboto, kasneje pa se je izkazalo, da neznanci, ki so se skrivali v objemu noči, niti niso neznanci.

Gašpar Gašpar Mišič

kandidat za župana Kopra

“Kdor je to naročil, je navaden strahopetec, ki nima nobenih drugih argumentov.”

“Prejel sem klic iz Kopra, da bi naj bil storilec uslužbenec podjetja Marjetica. Poklical sem ga, saj ga poznam še iz časov, ko sem vodil to podjetje, in ga vprašal, čemu je bilo to potrebno. Priznal je, da je to naredil po navodilih direktorja. Direktor pa je verjetno dobil navodila še od svojega nadrejenega,” nam je pojasnil Mišič.

Bačić: “Ni šlo za vlome”

Za odziv smo vprašali direktorja Marjetice Koper Janija Bačića: “Po torkovem neurju smo dobili klic, da se je ena izmed svetlobnih omaric odprla. Ker bi to lahko bilo nevarno, sem interventni skupini naročil, naj se odklopi elektrika. Poskušali so priklicati tudi lastnika vitrin, Europlakat, a se ni oglašal. Zato so preventivno posegli v vse njegove vitrine in odstranili panele z oglaševalskimi vsebinami, skupno je šlo za skoraj 15 plakatov.”

Ob tem je Bačić zanikal, da so delavci Marjetice pri tem vlamljali v vitrine. Kljub temu je nejasno, kakšno nevarnost bi lahko predstavljali plakati, da jih je bilo potrebno odnesti.

Europlakat je podal prijavo policiji

Delavci Europlakata so pri ponovnem postavljanju plakatov v svetlobne vitrine opazili, da so (ne)znanci ob volilnih plakatih odnesli tudi pleksi stekla, na katera so bili ti pritrjeni. Zato so v tem podjetju že podali prijavo na policijo zaradi odtujevanja zasebne lastnine, pri čemer je bila povzročena materialna škoda. Sicer pa je Bačić, ki je tudi kandidat za člana občinskega sveta na listi Koper je naš, v preteklosti pa je bil tudi podžupan, še opozoril, da so pozneje ugotovili, da je podjetju Europlakat iztekla pogodba o uporabi oglasnih površin v koprski občini.

V Listi G. G. Mišiča Naš kraj so obsodili dejanje in pozvali k strpni predvolilni kampanji. “Kdor je to naročil, je navaden strahopetec, ki nima nobenih drugih argumentov, da bi se soočil z drugače mislečimi,” je dodal Mišič.


Najbolj brano