Kmalu čista voda in hiter internet

V Dobravljah gradijo ločen sistem kanalizacije, do leta 2020 bodo postavili še novo čistilno napravo, obnovili vodovod, prenovili del ceste in ob njej uredili pločnik. Naložba bo stala približno 2,5 milijona evrov.

Med  domom krajanov in  križiščem  z železnico nameravajo urediti 
tudi pločnik. Foto: Alenka Tratnik
Med domom krajanov in križiščem z železnico nameravajo urediti tudi pločnik. Foto: Alenka Tratnik

DOBRAVLJE > V Dobravljah se je začela ena večjih naložb v zadnjih letih, ki bo, kot se nadejajo krajani, prispevala k večji kakovosti življenja v kraju. V vasi trenutno že gradijo glavni kanal ločenega sistema kanalizacije od vasi do lokacije načrtovane nove čistilne naprave.

Kot je pojasnil Peter Kete iz oddelka za gospodarske javne službe in investicije na Občini Ajdovščina, bodo po projektu zgradili 3,8 kilometra fekalne kanalizacije in 1,5 kilometra meteorne kanalizacije, postavili bodo dve črpališči, obnovili pa bodo še približno dva kilometra dolg odsek vodovoda. Ta del naložbe bo stal 1,3 milijona evrov. Ob tem bo Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina za 178.000 evrov zgradila 140 hišnih priključkov. Sočasno bo Telekom po vasi napeljal optično omrežje.

2,5 milijona evrov bo stala naložba.

Celotna naložba bo stala približno 2,5 milijona evrov. Do leta 2020 bodo zgradili še novo čistilno napravo in skladno z navodili direkcije za vode uredili del struge potoka Skrivšek. Občina po besedah Keteja pripravlja tudi projekt prenove ceste od prehoda za pešce pri železniški postaji do doma krajevne skupnosti. Hkrati nameravajo na tem odseku urediti tudi pločnik za varnejšo hojo pešcev.


Najbolj brano