Vinko Jarc: Optiko do vseh hiš

Vinko Jarc je že 30 let podjetnik, lokalna politika pa mu kljub temu ni tuja. Aktivno je sodeloval pri ustanavljanju občine Renče-Vogrsko in bil občinski svetnik v prvem mandatu. Je tudi avtor občinskega grba.

Vinko Jarc
Vinko Jarc 

Zdaj se hoče preizkusiti kot župan. “Spodbudili so me občani. So obdobja v človeškem življenju za akumulacijo znanja, pridobivanje praktičnih izkušenj, obdobja zrelosti ter ustvarjanja in so obdobja modrosti, razdajanj, ko je dovolj časa za nudenje nasvetov prihajajočim generacijam,” razloži, zakaj se podaja v boj za županski stol. Če bo izvoljen, napoveduje, bo funkcijo opravljal poklicno.

“Imamo bogato naravno in kulturno dediščino, vrhunska vina naših vinarjev, odlično kulinariko, vse to bogastvo lahko spodbudi razvoj občine in tudi širše goriške regije,” poudarja županski kandidat SDS.

V ospredje postavlja ureditev in nadgradnjo telekomunikacijskega omrežja, kar je bistveno za sodobni življenjski slog. “Za kakovostno uporabo interneta, televizije in internetne telefonije je potreben zmogljivejši in varnejši prenos podatkov,” poudarja.

Zavzemal se bo tudi za vkop električnega daljnovoda skozi Renče, in to po celotni trasi. Med pomembnejše projekte, ki se jim bo še posebej posvetil, Jarc uvršča še izgradnjo obvoznice Volčja Draga in dveh dnevnih centrov starejših občanov in ureditev namakalnega sistema Vogršček. Mladim si želi zagotoviti trajno lokacijo za prireditveno prizorišče Lakeness.


Najbolj brano