Tarik Žigon: Več sodelovanja

Tarik Žigon že več let sodeluje v občinskih društvih in zavodih. Kot pravi, mu je to omogočilo, da je lahko spremljal enakomeren razvoj občine.

Tarik Žigon
Tarik Žigon 

“Obenem pa sem opazil, da ji primanjkuje pobud, povezovanja, inovativnosti pri sodelovanju in vključevanju občinskih društev, ustanov, podjetij, kmetovalcev ...,” pravi 36-letni inženir. Svojo poklicno pot je povezal z družinskim podjetjem, ki se ukvarja z zastopništvom in agencijo za tuje proizvajalce ter svetovanje pri razvoju projektov iz obnovljivih virov.

V boj za županski stol se podaja z novoustanovljeno Listo Za vas. Primanjkljaj se po njegovem v občini še posebej kaže pri neizkoriščenih virih z evropskih in državnih razpisov. Ob pregledu javno dostopnih poročil s svojo ekipo ocenjuje, da je bilo dosedanje delo v občini uspešno.

Hkrati pa kandidati na listi menijo, da je bilo premalo pozornosti namenjene iskanju priložnosti za pridobivanju dodatnega denarja. “V naši občini vidimo bisere, ki so še neobdelani na področju turizma, kmetijstva in gospodarstva, ki omogočajo posreden in neposreden razvoj občine ter uresničevanje želja in sanj občanov na poti k blaginji,” pristavlja Žigon.

Kot pravi, ni član nobene politične stranke in ravno politična neopredeljenost mu omogoča, da sodeluje z vsemi. “Bistveno je, da je cilj skupne politike v dobro ljudi.” Če bo izvoljen, napoveduje, bo funkcijo župana opravljal profesionalno.


Najbolj brano