Nedeljko Gregorič: Gospodarstvo naprej

Upokojeni univerzitetni diplomirani inženir lesarstva Nedeljko Gregoričdelovanje občinedobro pozna, saj je že drugi mandat občinski svetnik.

Nedeljko Gregorič
Nedeljko Gregorič 

“S svojo poštenostjo, znanjem, odgovornostjo, spoštovanjem tradicije in posluhom sem že dokazal, kaj zmorem. Vse to mi narekuje, da lahko kot novi župan na gospodarskem delu, kjer se je v preteklosti najmanj naredilo, postorimo nekaj, kar bo omogočilo podjetjem, obrtnikom in občini rast, boljši razvoj in s tem posledično boljše življenje vseh občanov,” pravi kandidat.

V zadnjem mandatu je v občinskem svetu deloval kot svetnik Združenja skupaj, za župana pa tokrat kandidira z novo listo. Kot pojasnjuje, se je sprememba zgodila zaradi razhajanj v pogledih na razvoj občine. Ima dolgoletne izkušnje pri vodenju večjih podjetij, med drugim je bil deset let direktor ajdovske Lipe.

Bil je pobudnik in ustanovitelj konzorcija za lesarstvo za severnoprimorsko regijo v okviru regijske razvojne agencije. Desetletje je aktivno deloval tudi v domači krajevni skupnosti.

Kot nestrankarski kandidat se bo v svojem programu osredotočil na spodbujanje enakomernega razvoja gospodarstva, saj je po njegovem uspešno gospodarstvo eden od ključnih elementov za izpeljavo vseh drugih projektov.

Med drugim se bo zavzemal za postavitev in ureditev industrijsko-obrtnih con v treh osrednjih krajih v občini: na Vogrskem, v Volčji Dragi in v Renčah.


Najbolj brano