Aleš Furlan: Vez med kraji

44-letni Aleš Furlan se je za kandidaturo za župana odločil, ker meni, da ima občina Renče-Vogrsko velik in neizkoriščen razvojni potencial. Zato želi, da postane občina enakih možnosti in pravic vseh občanov.

Aleš Furlan
Aleš Furlan 

V svojem predvolilnem programu v ospredje postavlja pospešeno pridobivanje denarja iz evropskih virov, ureditev odvodnjavanja odpadnih voda, izgradnjo kolesarskih poti, ureditev cest in pločnikov, medgeneracijsko in medkrajevno povezovanje, podporo mladim in skrb za starejše občane, razvoj turizma v povezavi s kmetijstvom, ustvarjanje okolja, ki bo pritegnilo nove investitorje, ter bolj izdatno proračunsko podporo društvom in interesnim dejavnostim.

“Nimam nobene dodatne pridobitne dejavnosti, zato bom delo župana opravljal profesionalno,” poudarja. V politiki je zadnji dve leti, pred tem je, kot pravi, deloval v mladinski organizaciji.

Furlan trenutno ob delu zaključuje študij na Fakulteti za management Koper. Nekaj časa je bil zaposlen v renškem podjetju Šampionka in novogoriškem igralničarju Hitu, trenutno pa dela v družbi Petrol. Ukvarja se z logistiko.

Sicer pojasnjuje, da je športni navdušenec. V prostem času se ukvarja z nogometom in crossfitom.

“Rad imam delo z ljudmi, rad prisluhnem željam in težavam posameznikov. Naloga nas občanov je krajevna in medgeneracijska povezanost, razumevanje, spoštovanje in sožitje,” med drugim poudarja kandidat SD.


Najbolj brano