Miran Müllner: Vztrajno do cilja

Mirana Müllnerja se je, ko je od leta 2000 več mandatov, razen v zadnjem, sedel v klopeh mestnega sveta, oprijel sloves aktivnega politika. Bil je namreč eden od svetnikov, ki se jih je zelo pogosto slišalo, saj skoraj ni minila seja, da se ne bi vsaj enkrat oglasil.

Miran Müllner Foto: Mitja Marussig
Miran Müllner Foto: Mitja Marussig

Kritično, hkrati pa ostro in ironično je podajal predloge in nizal svoje poglede na dogajanje v občini. Čeprav se je loteval številnih tem, je bil najbolj aktiven pri tematikah športnega področja, na katerem deluje že dolgo, med drugim kot predsednik Športne zveze Nova Gorica.

Ker imajo že desetletje družinsko gostinsko podjetje, je tudi razvoj podjetništva ena od njegovih bolj izpostavljenih tem, kot Novogoričanu so mu na splošno bližje mestne teme. Pogosto je bil kritičen do delovanja občinske uprave.

Müllner je v letih ukvarjanja z lokalno politiko dvakrat prestopil. Uveljavil se je še v Jelinčičevi Slovenski nacionalni stranki (SNS), pred štirimi leti pa je nastopil kot nosilec svoje liste. Ta je sicer dobila enega mestnega svetnika, a ne Müllnerja, saj je bil s preferenčnimi glasovi izbran Miro Kerševan. Kar nekaj pove.

Zdaj je presedlal v Zvezo za Primorsko (ZZP), kot pravi, ker se zavzema za oblikovanje primorske pokrajine.

Tudi za župana je kandidiral že nekajkrat, a se ni nikoli uvrstil v drugi krog. Pomanjkanja vztrajnosti mu ni očitati. “Kandidiral bom, dokler ne bom župan,” je denimo dejal med predstavitvijo svoje kandidature.


Najbolj brano