Valter Krmac: Ključ je v povezovanju

Valter Krmac je predsednik stranke Oljka, a se bolj kot po političnem suka po podjetniškem parketu. Koprčani ga poznajo kot gospodarstvenika, ki je s svojim podjetjem Kmk box od slabe banke kupil približno polovico prostorov nekdanje tovarne Inde.

Valter Krmac Foto: Jaka Ivančič
Valter Krmac Foto: Jaka Ivančič

Slednjo so kar nekaj časa zasedali ustvarjalci kulturnega skvota, ki jim je zdaj v uporabo obljubil nadomestne prostore v Izoli, kjer je bil prvotni sedež njegovega podjetja.

Čeprav priznava, da je bilo v Kopru postorjenega veliko, pa pri tem pogreša povezovanje. Svoje politično delovanje vidi v vodenju ekipe ljudi, ki so pripravljeni interese družbe postaviti pred svoje lastne. “Kot župan bi v koalicijo povabil vse stranke v občinskem svetu. Župan mora delovati po načelih vključevanja, soustvarjanja in enakih možnosti,” je prepričan. Zavzema se za omejitev števila županskih mandatov, saj meni, da je zdajšnja praksa nevarna za demokracijo.

Meni, da bi krajevnim skupnostim morali podeliti večja pooblastila, predvsem na področju priprave občinskega proračuna. “Znesek za naložbe bi morali deliti po številu prebivalcev posamezne skupnosti. S tem bi zagotovili enakomernejši razvoj mestne občine, vodstvo občine pa bi približali ljudem,” ocenjuje.

Njegova razvojna strategija bi temeljila na odpiranju novih delovnih mest, nove izzive in prednosti mesta in primestja vidi v pozornosti do kulturnih dejavnosti, na inovativen način pa bi pristopil tudi do ureditve kakovostnejšega bivanja v tretjem življenjskem obdobju.


Najbolj brano