Na Kitajskem Zdravljica za Čeha

Slovenska odprava se z balinarskega svetovnega prvenstva za ženske in mlajše kategorije na Kitajskem vrača bogatejša za štiri odličja, ki so jih osvojili primorski balinarji. Kozinčan Erik Čeh je novi mladinski svetovni prvak v hitrostnem zbijanju.

 Primorska balinarja Nina Volčina in Erik Čeh sta na svetovnem 
prvenstvu na Kitajskem osvojila po dve odličji.
Primorska balinarja Nina Volčina in Erik Čeh sta na svetovnem prvenstvu na Kitajskem osvojila po dve odličji.  

JIAŽING > Sklepni dan tekmovanja v Jiažingu so slovenski ljubitelji balinanja “na daljavo” stiskali pesti za Kozinca Erika Čeha, ki si je s sobotno polfinalno zmago proti Hrvatu Marinu Ćubeli z 39:37 izboril veliki finale v hitrostnem zbijanju. V njem se je pomeril z Italijanom Mateom Mano in po pravem trilerju prišel do zlata. Do zadnje minute je držal točko prednosti, nato pa je Mani uspelo izenačiti, tako da so o svetovnem prvaku odločale zadnje sekunde. Italijan je svoj zadnji met zgrešil, medtem ko je slovenski reprezentant ohranil mirne živce.

V igri v krog pri mladincih je Sežančan Gašper Povh v polfinalu nesrečno klonil proti Hrvatu Luki Gašparju s 14:15 in se je moral zadovoljiti z bronom. Po četrtkovem srebru v mešani štafeti v navezi s Čehom se je Idrijčanka Nina Volčina z odličjem okitila tudi v hitrostnem zbijanju. Po najboljšem izidu kvalifikacij jo je v polfinalu čakal dvoboj s Turkinjo Inci Ece Ozturk. Petminutni obračun je bil izredno kakovosten in izenačen, Turkinja pa si je z zadetkom v zadnji sekundi zagotovil zmago z 39:38, tako da je Volčini pripadla bronasta medalja. Sara Jenčič je v igri v krog osvojila peto mesto, Polona Zule je bila po tesnem porazu v četrtfinalu igre posameznic šesta, tako kot Žan Sodec med mladinci. Mladinska dvojica Sodec-Povh prvenstvo je bila peta.


Najbolj brano