Bojan Zadel: Premik z mesta

Bojan Zadel, član SLS, se je za župana potegoval že na zadnjih volitvah, do leta 2010 je bil podžupan iz vrst SDS. “Z izkušnjami in znanjem želim aktivno sodelovati pri razvoju Izole. Zadnjih osem let stojimo na mestu, veliko občin nas je prehitelo v razvoju za kakovostnejše življenje,” pravi.

Bojan Zadel
Bojan Zadel 

Po njegovem mnenju zdajšnja oblast ni uresničila veliko obljub: ni dovolj naredila za legalizacijo kmetijskih pomožnih objektov, tako imenovanih “kažet”, ni izpeljala vseh protipoplavnih ukrepov in ni uredila širokopasovnega interneta z optiko po vsej občini, kulturnega in mladinskega centra ter novega gasilskega doma.

Cestna povezava z zaledjem in gradnja komunalne infrastrukture na podeželju sta obstali, zaradi “mačehovskega odnosa”, meni Zadel, je veliko podjetnikov in obrtnikov preselilo svojo dejavnost v druge kraje.

Napoveduje prijazno in učinkovito občinsko upravo, boljše pogoje poslovanja za podjetnike in obrtnike, pa tudi za turizem, kmetijstvo in ribištvo. Potrudil se bo v najkrajšem času sprejeti občinski prostorski načrt, ki je osnova za razvoj, in vanj s konsenzom umestiti kulturni in mladinski center, telovadnico za srednji šoli, lokacijo za novi dom upokojencev.

Podpiral bo razvoj študentskega kampusa Univerze na Primorskem in “s tem privabil mlade v Izolo”. O sebi pove, da je mož in oče treh otrok, v prostem času rad plava, hodi v hribe in kmetuje, v mladih letih je tudi veslal.


Najbolj brano