Aleksej Skok: Za domačine in turiste

Aleksej Skok, županski kandidat SD, je bil v zadnjih mesecih tudi podžupan v Izoli. Sicer pa je bil že več mandatov član občinskega sveta ter predsednik odbora za okolje in prostor, zelo dobro pozna delovanje občine, pa tudi ljubljansko in bruseljsko birokracijo.

Aleksej Skok
Aleksej Skok 

“Kandidiram, ker sem prepričan, da je Izolo in njeno podeželje možno razvijati po meri domačinov in na način, da ostaneta privlačna za obiskovalce,” pojasnjuje.

Prepričan je, da je v preteklih dveh mandatih njegova stranka dokazala, da ima ljudi, ki znajo delati in doseči rezultate - skupaj s sosednjimi občinami in regijami kot partnerji ter z EU in državo kot sofinancerjema.

Uspeli so zapreti obalno cesto za promet, Izolanom so razdelili 41 neprofitnih stanovanj, z Nepremičninskim skladom PIZ so zgradili 60 oskrbovanih stanovanj za starejše in medgeneracijski center, dozidali so vse tri osnovne šole, zdaj obnavljajo telovadnico OŠ Vojke Šmuc, uredili so šest novih krožišč in vsako leto pomembno cestno povezavo, našteva Skok.

V sodelovanju z Rižanskim vodovodom so zamenjali dotrajane cevovode, v Kortah so zgradili kanalizacijo in razširili pokopališče.

Med prioritete v prihodnjem mandatu uvršča nov kulturni dom, obnovo športne dvorane v Kraški ulici, nov mladinski center in dnevni center za oskrbo starejših, stanovanja za mlade, novo prometno ureditev mesta z garažno hišo, kanalizacijo na Šaredu in novo otroško igrišče v Kortah.


Najbolj brano