Na prvem mestu je razvoj gospodarstva

Kandidat NSi za župana Nove Gorice Anton Harej na prvo mesto v programu postavlja razvoj gospodarstva: “Nujno je treba zagotoviti prostor za gospodarski razvoj novogoriške občine. Na tem območju vidimo veliko startupov, mladih, mikro in malih podjetij, ki kažejo želje po širitvah. Zato bomo zagotovo potrebovali obrtno-podjetniško cono.”

NOVA GORICA > Prepričan je, da je v mestu premalo čutiti podeželje, saj je premalo povezovanja pridelovalcev, od sadjarjev, oljkarjev do vinarjev in drugih. Za polovico bi zmanjšal komunalni prispevek za mlade družine, ki želijo graditi.

Na mesto svetovalca za krajevne skupnosti bi zaposlil ali prerazporedil strokovnega sodelavca za področje gradbeništva, s čimer bi KS dobile večjo moč pri odločanju za naložbe v občini.

Kot problematične vidi visoke prispevke občanov za omrežnino pri plačevanju oskrbe z vodo, ki bi jih kot župan znižal. NSi ima tudi popolno listo kandidatov za novogoriški mestni svet, ki so jo za tokratne volitve osvežili z izobraženimi mladi kandidati: “Na njej smo ljudje, ki smo se dokazali v svojih poklicih,” poudarja.


Najbolj brano