Mesnica gre, ribarnica ostaja

Mesarija Prunk po dobrih dveh letih zapira svojo mesnico, ki jo je odprla v središču Pirana. Bližnja ribarnica ostaja, a najemnika skrbi, ker mu glede na nov zakon občina pozimi ne more več znižati najemnine. Občinski svetniki so se obrnili na ministrstvo.

Zelenjavni trg v Piranu bo kmalu spet brez mesnice. Foto: Sonja Ribolica
Zelenjavni trg v Piranu bo kmalu spet brez mesnice. Foto: Sonja Ribolica

PIRAN >“S 1. novembrom zapiramo,” je v zvezi z mesnico na Zelenjavnem trgu v Piranu napovedal Marko Prunk. Mesnico so odprli pred dobrima dvema letoma. “ Dobro smo delali le nekaj mesecev poleti, kar pa je premalo. Očitno so se Pirančani odvadili, da v mestu kupujejo meso ali pa je razlog v tem, da prevladujejo počitniška stanovanja,” meni. Umika se tudi Kruh Koper, ki je imel v istih prostorih pekarno. Tudi ni pomagalo, da jim je občina znižala najemnino v zimskih mesecih.

Preverili smo, kako pa bo v prihodnje z bližnjo ribarnico. Valter Kante je zagotovil, da bo vztrajal. Prostor je od občine najel pred dobrimi tremi leti. “Tri mesece poleti še predobro delamo, ostalih devet mesecev pa je slabih,” potoži. Do zdaj jim je občina pozimi znižala najemnino, a v skladu z novo zakonodajo to ni več mogoče. Prav v zvezi s tem so piranski občinski svetniki na pristojno ministrstvo naslovili pobudo, naj preuči možnosti za spremembo zakona o stvarnem premoženju, po katerem občine nimajo več možnosti, da bi podjetnikom lahko začasno zmanjšale najemnino.


Najbolj brano