Je pismo z ministrstva potovalo tri tedne?

Domačini iz krajev ob cestah Postojna-Jelšane in Kozina-Starod so včeraj vendarle dočakali pošto z ministrstva za infrastrukturo. Ne pa tudi vabila na srečanje z ministrico, ki so ga pričakovali. Ukrepe namreč v Ljubljani še proučujejo, datum srečanja pa naj bi uskladili še z občinama.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek Foto: ZIGA ZIVULOVIC JR.
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek Foto: ZIGA ZIVULOVIC JR.

LJUBLJANA > “Prosila sem, da mi dajo vsaj toliko časa, da se s projekti seznanim. Da ne bom šla k njim samo gledat na uro in povedat, da jih razumem, ampak da jim bom lahko povedala, kaj bomo kot ministrstvo naredili, da jim pomagamo in olajšamo življenje,” je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek o dopisovanju in dogovarjanju za srečanje povedala ob robu včerajšnjega obiska v Luki Koper.

Krajani, ki jim je dovolj tovornega prometa po cestah Postojna-Jelšane in Kozina-Starod, so jo konec septembra oziroma 1. oktobra z dvema pismoma prosili za srečanje. Izvedeti želijo, kakšni so načrti države glede gradnje manjkajočega kosa avtoceste proti Hrvaški in ukrepov za zmanjšanje tovornega prometa na obstoječih cestah.

Včeraj, ravno ko smo poročali, da zaman čakajo na odgovore, so pismi vendarle prejeli. V njih ministrica piše, da so ukrepi za razbremenitev lokalnega prebivalstva s težkim tovornim prometom potrebni, da so ukrepe začeli proučevati, a da se zaradi natrpanega urnika v prihodnjih 14 dneh s krajani ne bo uspela sestati, bo pa to storila kmalu. Dodaja še, da bodo datum sestanka uskladili s predstavniki lokalnih skupnosti.

S takšnim odgovorom ne v društvu Mirna cesta ne krajani Jelšan in okolice niso zadovoljni in menijo, da bi do kratkega sestanka vendarle lahko že prišlo in da ne bi bilo treba posebnih usklajevanj. Čudi pa jih tudi datum na pismu z ministrstva - napisano naj bi bilo 4. oktobra, prejeli pa so ga šele včeraj, torej skoraj tri tedne kasneje.


Najbolj brano