Predvolilni kolaž (2)

Marušič za Arčona

V navadi je, da kandidati za pomembne funkcije iščejo podporo čim bolj znanih osebnosti, manj običajno pa je, da slednje vlagajo kandidaturo v njihovem imenu oziroma v imenu njihovih podpornikov. V Novi Gorici se je zgodilo prav to. V imenu skupine volilcev je kandidaturo za župana Mateja Arčona vložil in s tem pokazal jasno podporo zgodovinar dr. Branko Marušič, ki ga doslej ni bilo zaslediti med udeleženci dnevne politike na lokalni ravni.

Nima zveze s soimenjakom

Na listi SD se za župana Občine Renče-Vogrsko poteguje Aleš Furlan. Mnogi so ob omembi tega imena dvignili obrvi in začele so se širiti govorice, ali za župana ne kandidira prav tisti Aleš Furlan, brat vodje specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana, ki je bil kot solastnik in direktor podjetja Primsell vpleten v afero kolčne proteze. Ne, kandidat SD v občini Renče-Vogrsko z omenjenim Alešem Furlanom, razen enakega imena, nima nikakršne zveze.

Tina Komel je pri Popoviču

Govorice, da je nekdanja poslanka in ministrica Tina Komel dobila službo na koprski občini, niso resnične. Komelova še vedno dela v Ljubljani, s partnerjem pa vodi tudi svoje podjetje. Njen nekdanji strankarski šef Zoran Janković (Pozitivna Slovenija) pa ji je očitno prižgal zeleno luč za sodelovanje s svojim deklariranim prijateljem, Borisom Popovičem. Tina Komel bo namreč kandidirala na listi stranke Slovenija za vedno za koprski mestni svet.

Slab čas za složnost

Ob četrtkovem praznovanju 150. obletnice ljudskega tabora je bilo slišati veliko besed o tem, da bi se morali povezovati. O tem, da je sodelovanje najboljši recept za uspeh, je z odra govoril novogoriški župan Matej Arčon. In se pohvalil s svojo lastno spretnostjo pri sklepanju zavezništev. Njegovi protikandidati, ki so vsi brez izjeme pridno sedeli v občinstvu, so se ob tem bolj kislo smejali. Sloga in bratstvo sta pač precej ponesrečena tema za prvi dan predvolilne dirke.

Igralci želijo v svetniške vrste

Tudi na Krasu je politika vse bolj zanimiva za igralce. V Sežani se bo na listi SMC za vstop občinski svet potegovala Maja Blagovič, ki je širši javnosti najbolje poznana po vlogi Marije v seriji Ena žlahtna štorija, v Komnu pa je eden od kandidatov na listi SDS igralec Anton Petje.

Znano ime, manj znan obraz

Na listi Davida Škabarja, ki bo skušal drugič postati sežanski župan, smo našli tudi znano ime. Toda Branimir Štrukelj, kandidat Škabarjeve Prave poti za svetnika, ni znani sindikalist, ampak le soimenjak.


Najbolj brano