Na domačih temeljih

Po lanskem izpadu iz prve lige je edini primorski moški odbojkarski drugoligaš Gen-I Volley iz Prvačine začel sezono z domačim jedrom ter z zmagama v drugi ligi in v pokalu.

Stebra Gen-I Volleya sta okrepitev Vasja Plesec (v napadu) in 
kapetan Andraž Paliska (9). Foto: Igor Mušič
Stebra Gen-I Volleya sta okrepitev Vasja Plesec (v napadu) in kapetan Andraž Paliska (9). Foto: Igor Mušič

PRVAČINA > Potem ko so odbojkarji iz Prvačine prav v zadnjem krogu prejšnjega prvoligaškega prvenstva s porazom izgubili možnost za nadaljevanje v družbi najboljših, so se v klubu z istim generalnim pokroviteljem, kot ga imajo novogoriška dekleta, odločili za novo zgodbo na drugačnih, predvsem domačih in izključno slovenskih temeljih.

Odšla sta oba tujca, trener Rade Dačović (že med sezono) in odbojkar Ivan Perović, spomladi začeto delo pa kot prvi trener nadaljuje domačin Matjaž Stanič s prekaljenim kanalskim pomočnikom Borisom Jelavićem, ki pomaga tudi pri vzgoji starejšega dela mlajših selekcij. Za najmlajše skrbi trener Samo Nanut. Ekipo so nekoliko pomladili. Veterana Alan Komel (redna služba v podjetju Mahle) in Saša Gadnik (trener za telesno pripravo pri Mariborčankah) sta odšla novim izzivom naproti. Mladinski reprezentant Jakob Kavčič in perspektivni Maj Nanut se dokazujeta pri prvoligašu Salonitu. Praznine so zapolnili domači mladinci in pomembna okrepitev iz mariborskega prvoligaša, univerzalni igralec Vasja Plesec, ki ga je življenjska pot zanesla v Ajdovščino.

Novinec se je v prvem krogu druge lige z 22 točkami dobro predstavil, še vedno pa ima najtežjo roko preizkušeni kapetan Andraž Paliska, ki jih je dosegel kar 31. Ostali nosilci igre so znani iz lanske sezone - organizatorja Jani Godnič in Rok Krašna, napadalec Tilen Križanič in bloker Danijel Filiputti.

Moštvo je sezono začelo odlično. V pokalnem tekmovanju je izločilo Žirovnico in se uvrstilo v osmino finala. V uvodnem drugoligaškem krogu je premagalo spomladanskega udeleženca kvalifikacij za prvo ligo, ravenski Fužinar. Danes ob 20. uri bodo v prvenstveni tekmi v Prvačini gostovale Braslovče, 24. oktobra pa na Primorsko prihaja naslednji pokalni tekmec - prvoligaš Hoče.

Trener Matjaž Stanič je pričakovanja na začetku sezone strnil takole: “Fantje si zaslužijo pohvale za dobro delo in udeležbo na treningih, kjer nas je 16 do 18. Nekaj težav je z usklajevanjem obveznosti študentov v Ljubljani, a imamo dobro osnovo, da bomo stabilen drugoligaš. Igrali bomo z domačim jedrom ekipe. Če si bomo priborili napredovanje, bomo veseli, vendar to sedaj ni v ospredju. Želimo predvsem, da se v klubu v vseh selekcijah, s poudarkom na mlajših, množično igra dobra odbojka. Za razvoj dela z mlajšimi selekcijami imamo dobre razmere, za občuten dvig množičnosti in kakovosti v mlajših selekcijah pa je v hudi konkurenci priljubljenosti košarke med mladimi na Goriškem potrebnega veliko truda in časa.”

V klubu to sezono tekmujejo otroške selekcije in mladinci, generacijska vrzel pa se pozna pri kadetih.


Najbolj brano