Jožko Čuk za celostni razvoj občine

Jožko Čuk, kandidat Stranke modernega centra za sežanskega župana, je včeraj v Lipici predstavil program in listo stranke.

Jožko Čuk je včeraj uradno napovedal kandidaturo za sežanskega 
župana. Foto: Petra Mezinec
Jožko Čuk je včeraj uradno napovedal kandidaturo za sežanskega župana. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > O kandidaturi Jožka Čuka je bilo v zadnjem času veliko govora. “Ideje o tem, da bi prevzel županovanje, sem na začetku jemal humorno. V vrnitvi na Kras namreč uživam,” je včeraj povedal Čuk. Za kandidaturo pa se je odločil po vabilu predsednika stranke SMC Mira Cerarja. Čuk je prepričan, da bo lahko politični kapital izkoristil za dobrobit Sežane, saj je funkcija župana izrazito politična, politična podpora pa je nujna pri sodelovanju z državnimi organi.

Naštel je nekaj poudarkov iz programa. Uvedel bi sodelovalni proračun in krepil policentrični razvoj občine. “Na pol leta se bom sestajal s predstavniki krajevnih skupnosti, zdravstvenega doma, policije, podjetniki in kmeti, župniki, ravnatelji vrtcev, šol in socialnih ustanov, mladinskega centra in društev,” je obljubil.

Na področju sociale se bo zavzemal za delovanje stanovanjskih zadrug. “To je tudi del koalicijske pogodbe sedanje vlade. Kot župan si bom prizadeval, da bo naša občina vodilna pri razvoju tega modela.” Kot eno glavnih priložnosti na področju gospodarstva vidi okrepitev povezovanja s sosednjo Furlanijo-Julijsko krajino in Trstom, kot župan pa bi načrtno spodbujal sodelovanje z zamejskimi kraškimi občinami. Med večjimi projekti v prihodnosti našteva južno obvoznico, ureditev poslovne cone in kanalizacije.

Čuk je predstavil tudi listo stranke SMC, s katero se bo potegoval za mesta v občinskem svetu. Poleg Čuka so na njej še Lara Gorjan Mijatović, Uroš Borjančič, Maja Blagovič, Matjaž Može, Radovanka Petrić, Rado Pirjevec, Jasna Čuk Rupnik in Stojan Gorup.

V SMC Čuk uživa veliko podporo, je potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je udeležil včerajšnje predstavitve in ni skrival, da si želi v Sežani župana, ki bo z ministrstvom bolje sodeloval pri razvoju Kobilarne Lipica. PEM


Najbolj brano