Za županski stolček v Kopru tudi Valter Krmac

Stranka Oljka se bo v boj za županski stolček v Kopru podala s svojim predsednikom, sicer pa gospodarstvenikom Valterjem Krmacem. Med svoje prioritete je postavil čim hitrejši sprejem občinskega prostorskega načrta.

Stranka Oljka se bo v boj za županski stolček v Kopru podala s 
svojim predsednikom, sicer pa gospodarstvenikom Valterjem 
Krmacem.  Foto: Jaka Ivancic
Stranka Oljka se bo v boj za županski stolček v Kopru podala s svojim predsednikom, sicer pa gospodarstvenikom Valterjem Krmacem.  Foto: Jaka Ivancic

KOPER > Valter Krmac se je za kandidaturo odločil, ker želi vnesti svežino v politični prostor, saj Koper po njegovem potrebuje spremembe. “Potrebujemo drugačen politični model, zato bom v koalicijo povabil vse stranke, ki bodo izvoljene v mestni svet. Podžupane bom predlagal po področjih dela - za mesto, primestje in podeželje, seje občinskega sveta pa bi potekale po krajevnih skupnostih, v katerih bi delovale tudi županske pisarne,” napoveduje.

KS bodo dobile tudi večja pooblastila, predvsem na področju priprave občinskega proračuna, s čimer bi zagotovili enakomernejši razvoj mestne občine, vodstvo občine pa približali ljudem. Postavka za investicije naj bi se delila glede na število prebivalcev posamezne KS, občani sami pa bi prek participativnega proračuna odločali o prednostnih investicijah.

Oljka - Stranka Slovenske Istre je imela v koprskem občinskem svetu v preteklem mandatu enega svetnika (Patrika Perošo), ki ni bil v koaliciji z županovima strankama, a je občasno podpiral njihove predloge. “Občinska uprava je v preteklih letih veliko naredila, zato je potrebna počitka. Menimo, da je čas za spremembe, koprska občina potrebuje nove moči, nove ideje, energijo, zato tudi gremo na volitve,” pravi Krmac.

Oljka bo imela popolno listo za občinski svet, med bolj znanimi Koprčani bodo na njej Milan Vinčec, Patrik Peroša in Sandi Bonaca.

Krmac želi zasnovati razvojno strategijo, naravnano na odpiranju novih delovnih mest. Že vrsto let vodi podjetje Kmk box, ki se je prav pred nekaj meseci preselilo v nekdanje prostore podjetja Inde, po poklicu pa je letalski inženir. “Luka Koper naj se usmeri v uporabo zelene energije in energetske učinkovitosti ter s tem zmanjša onesnaženost zraka, hrupa in svetlobe,” napoveduje in pravi, da mora župan delovati po načelih vključevanja, soustvarjanja in enakih možnosti.


Najbolj brano