Proti Marentiču Verbič

Županska tekma v postojnski občini vendarle ne bo tako dolgočasna, kot je kazalo. Tik pred zdajci je podpise zbral tudi nekdanji župan Jernej Verbič in tako po eni strani rešil čast desne sredine, po drugi pa poskrbel za konkurenco. Za župana kandidirata še sedanji podžupan Stanko Markovčič (Desus) in Boštjan Bizjak (SLS).

Jernej Verbič Foto: Atelje Postojna
Jernej Verbič Foto: Atelje Postojna

POSTOJNA > V Postojni je šele dan pred uradnim začetkom kampanje postalo jasno, da bo aktualni župan Igor Marentič, ki se bo potegoval za še en mandat, vendarle dobil resnega protikandidata.

“Potem, ko se je pokazalo, da ni neke resne alternative sedanjem vodstvu občine”, se je za kandidaturo odločil nekdanji župan Jernej Verbič in v dveh dneh prejel številne pisne podpore. Kandidiral bo predvsem zato, ker so bili v zadnjem mandatu dokončani vsi projekti, ki jih je zapustil leta 2014, večina ostalih pa še vedno ostaja med obljubami. “Trenutno se v občini ne izvaja niti en večji projekt. Postojna pa zmore več. Potrebuje novo šolo, nov vrtec, bazen, urejeno Tržaško in Sovič, sprehajalne in kolesarske poti ob porečju Pivke, nove površine za stanovanja. Čas je torej, da vsi skupaj ponovno zaženemo kolo razvoja, ki se počasi ustavlja.”

Marentič pravi, da o konkurenci ne razmišlja. Po njegovem bo ključno, ali so volilci prepoznali delo štirih let in ali jih bo prepričal s tem, kar še lahko naredi v naslednjih letih. “Dokončal in uresničil bi rad še veliko stvari. Prepričan sem, da lahko z ekipo, ki jo imam na občini, naredimo še en velik korak naprej.”

Že pred časom je kandidaturo napovedal tudi podžupan Stanko Markovčič. Da se, ker “Postojna ne izkorišča dovolj svojega turističnega potenciala”, podaja v župansko tekmo, pa nam je včeraj razkril Boštjan Bizjak, ki je kandidiral že leta 2010. K temu ga je spodbudilo tudi konsolidiranje stranke SLS.

Govorice, da naj bi kandidiral, smo želeli preveriti tudi pri Francu Pojbiču, ki pa včeraj ni dajal izjav. O kandidaturi je razmišljal še nekdanji podžupan Boštjan Stegel, a se je odločil, da bo dal prednost svoji zasebni dejavnosti. Prav tako ne bo kandidiral Goran Blaško.

Kandidatne liste za občinski svet pa so do včeraj vložili Desus, Mi znamo, SMC, N.Si in Zeleni Slovenije. Vložitev so napovedali tudi v ostalih strankah oziroma listah, ki so že doslej imele predstavnike v občinskem svetu: v listi krajevnih skupnosti Poper in listi Skupaj (ki sta na zadnjih volitvah nastopili skupaj), Listi za mlade, listi Ni nam vseeno, SD, SDS in TeK za napredek. Svojo listo bosta imeli tudi SLS in Levica. Kot nam je povedal postojnski poslanec LMŠ Robert Pavšič, pa v Postojni LMŠ svoje liste ne bo imela. Pavšič, ki je tudi občinski svetnik Mi znamo, bo ponovno kandidiral na listi aktualnega župana.


Najbolj brano