Predvolilni kolaž (1)

Bucik odhaja v Ljubljano?

Po neuradnih informacijah naj župan Občine Renče-Vogrsko Aleš Bucik ne bi več kandidiral za ta položaj. Vendar naj bi vseenoostal v politiki, potegoval naj bi se za položaj v ministrstvu Marka Bandellija oziroma Alenke Bratušek. Spomnimo: Bucik je kandidiral za poslanca DZ na listi te stranke. Informacij o tem aktualni župan ni želel komentirati.

Prestopniki in prestopnice

Tudi v Novi Gorici prestopi med političnimi tabori niso redki. Med najbolj dejavnimi je Darinka Kozinc, ki se je v svoji karieri “našla” že v SDS, Glas žensk, SD, ZZP, na tokratne volitve pa se podaja na Listi za Solkan in podeželje. Znova je prestopil tudi Miran Müllner. Pred leti svetnik in županski kandidat SNS, leta 2014 nosilec in županski kandidat svoje liste, se zdaj v boj za županski stolček podaja na listi ZZP. “Kandidiral bom, dokler ne bom župan,” pravi.

Poslanec Šušmelj bi bil tudi svetnik

Novopečeni poslanec DZ iz Stranke Alenke Bratušek Andrej Šušmelj nam je potrdil, da se kot nosilec liste SAB podaja na lokalne volitve v novogoriški občini in da bo, če bo izvoljen, poleg poslanske opravljal tudi funkcijo mestnega svetnika. “Cilj je, da se poveže državo z mestno občino, predvsem glede EPK, glede na to, da sem podpredsednik odbora DZ za kulturo,” je razložil.

Polka Bošković ne želi biti imenovana

Merilci javnega mnenja so v predvolilne ankete o morebitni ljudski podpori morebitnim kandidatom v Ankaranu vnesli tudi ime notarke Polke Bošković. Na poizvedovanje, ali res namerava kandidirati, je odgovorila le, naj njenega imena v zvezi z lokalnimi volitvami ne omenjamo. Polka Bošković je pred štirimi leti sicer kandidirala v koprski občini z namenom zrušiti Borisa Popoviča, a se je odrezala zelo slabo. Večji del mandata je v mestnem svetu predstavljala opozicijo za vsako ceno, potem je iz politike izstopila in v zadnjem času kot notarka spet opravlja posle za koprsko občino in z njo povezane pravne osebe. Govorice celo pravijo, da si Popovič od nje želi javen izrek podpore.

Popovič bi znova poskusil v Izoli

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da naj bi stranka koprskega župana Borisa Popoviča Slovenija za vedno (SZV) pripravljala kandidatno listo v Izoli. Govori se, da naj bi kandidate zanjo iskal Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič. Ta nam je zatrdil, da ga v Izoli ni bilo najmanj od začetka poletja in dodal, da je nedavno obiskal svetniško skupino Piran je naš. Za informacije glede volitev nas je napotil na Anjo Cajhen, ki da je v volilnem štabu SZV, je pa tudi nova piarovka koprske občine. Kot kaže, je županovi stranki na voljo (tudi) občinska služba za stike z javnostjo, saj nas je Cajhnova z vprašanji glede strankinih načrtov v Izoli usmerila na elektronski naslov omenjene občinske službe.

Može kljub obsodbi ostaja kandidat

Potem ko je bil Anton Može obsojen na pogojno kazen zaradi pretepa, so se o tem seznanili tudi v stranki Dobra država, s podporo katere Može kandidira za divaškega župana. Podpore mu niso odrekli. “Očitno gre za medsosedski spor, v katerem je gospod Može poskušal zavarovati integriteto svoje družine. Postopek še ni pravnomočno zaključen,” pravijo v stranki, a ob tem dodajajo: “Svoja dejanja bo seveda moral javno pojasniti.”

Robert Smrdelj o gradnji na Krku

Nad govorice o gradnji razkošne hiše ob morju na Krku je pivški župan in vnovični kandidat Robert Smrdelj šel kar s pojasnilom na seji občinskega sveta. Pod točko razno je povedal, da gradi dvojčka z bazenom za prodajo in da se je zadolžil, da ima hipoteke na nepremičninah ter da je prodal apartma, ki ga je že pred tem imel na Krku. “Nisem želel nič 'švinglat', postavil sem tablo z vizualizacijo, še več je objavljenega na strani, kjer se prodajajo nepremičnine.” Smrdelj je prinesel tudi mapo z dokumenti o financah, gradbenim dovoljenjem ... “Ne želim vsega objaviti na spletu, ker je to poslovna zadeva, lahko pa pokažem tistemu, ki ga to zanima. Če kdo oceni, da kaj ni v redu, naj poda kazensko ovadbo. Nisem na poziciji, da bi kaj mešetaril in skrival, kazenske ovadbe se ne bojim,” pravi Smrdelj.


Najbolj brano