Jožko Andlovic: “Treba je narediti korak naprej”

“Priložnost za našo občino vidim v sodelovanju in vključevanju, v pripravi dobrih in pogumnih načrtov, da ponesemo občino korak dlje,” pravi kandidat SDS za vipavskega župana Jožko Andlovic.

Jožko Andlovic Foto: Osebni arhiv
Jožko Andlovic Foto: Osebni arhiv

VIPAVA >35-letni Jožko Andlovic iz znane vinarske družine z Gradišča pri Vipavi je po poklicu gostinsko turistični tehnik. Zaposlen je v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper, hkrati končuje študij marketinga. Zadnja dva mandata je občinski svetnik SDS, v tem mandatu tudi podžupan, obenem je predsednik občinskega odbora stranke. “Želim, da Vipava postane moderna občina z učinkovito in dostopno upravo s posluhom za vse občane. Z občinskim odborom in s kandidati za svetnike pripravljamo programske smernice, kako jo bomo razvijali v smer, da postane še lepša, prijaznejša in učinkovitejša v svojem razvoju.”

Pri tem je po njegovih besedah treba upoštevati bogato tradicijo in kulturno dediščino, hkrati pa narediti korak naprej. S pametnimi vlaganji na turističnem področju je mogoče veliko narediti. “Cilj je butični turizem, ki bo temeljil na doživetjih, športnih, gastronomskih, zgodovinskih, naravnih, in omogočil zainteresiranim prebivalcem ustrezen zaslužek in razvoj.” Kot dodaja, je treba spodbuditi podjetništvo, nadgraditi infrastrukturo, da bodo vasi bližje in poti varnejše, pa tudi informacijsko avtocesto z optiko. “Občina Vipava je s 5600 prebivalci manjša občina, treba je ohraniti njen pristen vipavski karakter, čudovito naravo in prijazen obraz. Ljudje, ki kljubujemo burji, pač nismo kar tako, in verjamem, da našo občino čaka lepa prihodnost,” je prepričan Andlovic.


Najbolj brano