Med obnovo nadvoza Bertoki raje po stari cesti

Danes bo podjetje CPK po naročilu direkcije za infrastrukturo začelo obnavljati nadvoz Bertoki. Sanirali bodo zgornji ustroj vozišča in hidroizolacijo. Dela bodo potekala predvidoma do 15. oktobra, v tem času pa bo tam veljal spremenjen prometni režim s polovično zaporo in semaforjem.

Danes bo podjetje CPK po naročilu direkcije za infrastrukturo 
začelo obnavljati nadvoz Bertoki. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Danes bo podjetje CPK po naročilu direkcije za infrastrukturo začelo obnavljati nadvoz Bertoki. Foto: Zdravko Primožič/FPA

BERTOKI > V okviru investicijsko- vzdrževalnih del na javnih cestah bodo obnovili in preplastili 120 metrov zgornjega ustroja vozišča. Najprej bodo strojno porezkali asfalt od štiri do 15 centimetrov v globino, da bodo prišli do plasti betona.

Obenem bodo obnovili tudi hidroizolacijo, saj je bila zdajšnja dotrajana, kar pomeni, da je voda pronicala v spodnje plasti asfalta. Ker je hidroizolacija odstopila ob betonske konstrukcije, je asfalt ponekod vidno nabreknil. V direkciji za infrastrukturo na naša vprašanja do zaključka redakcije niso odgovorili, zato med drugim ostaja neznanka, kolikšna je vrednost del.

Do sredine meseca bo na nadvozu veljala polovična zapora ceste, promet bodo usmerjali izmenično enosmerno s semaforjem. Semaforizirano zaporo bodo izvedli v dveh fazah. V prvi fazi bo zapora iz smeri Srmina proti Pradam, v drugi fazi pa obratno. Zlasti ob prometnih konicah v CPK pričakujejo zgoščen promet z občasnimi zastoji, zato voznikom priporočajo uporabo vzporednih cest, denimo, staro cesto iz Bertokov, mimo Škocjana proti Kopru.

Zaradi del bodo težave občutili tudi avtoprevozniki, ki se na poti iz Luke Koper običajno priključijo na avtocestno omrežje prav z nadvoza Bertoki. “Ko smo v petek izvedeli za posege in delno zaporo nadvoza, smo o tem obvestili špediterje, ti pa so informacije predali naprej svojim avtoprevoznikom,” pojasnjuje vodja službe za stike z javnostmi v Luki Koper Sebastjan Šik.

Predsednik sveta KS Bertoki Matjaž Kozlovič je zadovoljen, da se bo obnova nadvoza začela. “Z naročnikom in občino se bomo poskušali dogovoriti za preveritev in dopolnitev prometne signalizacije, da ne bi prišlo do povečanja tranzitnega prometa po lokalnih krajevnih poteh in središču vasi,” napoveduje.

Krajane ob tem prosi za strpnost in jih poziva, da v tem času uporabljajo alternativne poti.


Najbolj brano