Koprska Intesa Sanpaolo razrešila del uprave?

Vodstvo koprske Intese Sanpaolo naj bi razrešilo tri člane uprave: Aleksandra Milostnika, Aleksandra Lozeja in Rada Grdino. Zadnja dva naj bi banko tudi zapustila. Odgovore vodstva banke še čakamo. Upravo je do zdaj sestavljalo sedem članov, vključno s predsednikom Jozefom Kausichem.

Koprska banka  je v fazi prestrukturiranja in selitve.
Koprska banka je v fazi prestrukturiranja in selitve.  

KOPER > Informacijo, da naj bi razrešili tri člane uprave koprske banke Intesa Sanpaolo, nekdanje Banke Koper, smo želeli preveriti pri vodstvu banke, ki jo vodi Jozef Kausich, a so za zdaj brez komentarja, saj morajo za sporočilo za javnost dobiti potrditev matične družbe v Milanu. Razrešeni naj bi bili člani uprave Aleksander Milostnik, Aleksander Lozej in Rado Grdina. Z zadnjima dvema naj bi v banki celo prekinili delovno razmerje. Neuradno smo še izvedeli, da naj bi načrtovali zaprtje idrijske poslovalnice banke.

Koprska banka, ki po novem sodi pod Privredno banko Zagreb - ta je sicer tudi del skupine Intesa Sanpaolo - je pred strateškimi spremembami. Najavili so selitev poslovnega sedeža banke v Ljubljano, kjer naj bi se lažje razvijali in rasli kot vseslovenska banka. Tamkajšnjo poslovno ekipo bi okrepilo 80 uslužbencev, ki se bodo v službo v prihodnje vozili v prestolnico. V sindikatu koprske banke imajo glede tega pomisleke in v vodstvu banke njihove argumente preučujejo. Kdaj naj bi se omenjena selitev v Ljubljano zgodila, še ni natančno znano, predvidoma pa v prihodnjem letu - ne nujno v začetku.

“Vsi postopki, ki se konkretno navezujejo na ustanovitev novega poslovnega središča v Ljubljani, še potekajo. Istočasno pa vzporedno tečejo še druge aktivnosti pri uresničevanju preostalih temeljnih stebrov strategije banke, ki so namenjene predvsem negovanju odnosov s strankami, upoštevajoč trende v sodobnem bančnem poslovanju in spreminjajoče se navade potrošnikov,” je nedavno glede načrtovanih sprememb povedalIgor Radovič, predstavnik koprske banke Intesa Sanpaolo, ki skrbi tudi za odnose z javnostmi. V banki so v preteklosti še zagotovili, da njihov sedež sicer ostaja v Kopru, prav tako ni v igri prodaja njihove stavbe.


Najbolj brano