Trije podpisi za nov zdravstveni dom v Luciji

Nov zdravstveni dom v Luciji bo gradilo družinsko podjetje Lumar IG v partnerstvu s koprskim Grafistom. Prva moža obeh podjetij, Marko Lukić in Branko Vidovič, ter župan Peter Bossman so se danes s podpisom pogodbe zavezali k uresničitvi projekta.

Novogradnja in nadomestna gradnja bosta imela skupni glavni 
vhod, vzdolžni atrij pa bo zdravstveni dom ločil na zahodno novo 
krilo in vzhodni nadomestni krili. Foto: Občina Piran
Novogradnja in nadomestna gradnja bosta imela skupni glavni vhod, vzdolžni atrij pa bo zdravstveni dom ločil na zahodno novo krilo in vzhodni nadomestni krili. Foto: Občina Piran

LUCIJA > Dokument med drugim določa, da mora izvajalec v štirih mesecih izdelati idejni projekt, pridobiti dovoljenje za gradnjo in vsa soglasja. Lumar in Grafist sta bila na javnem razpisu izbrana, ker sta prepričala “s funkcionalno in oblikovno dovršeno idejno zasnovo ter najnižjo ceno”.

Izvajalca morata v štirih mesecih izdelati idejni projekt, pridobiti dovoljenje za gradnjo in vsa soglasja.

Nadomestno gradnjo in dozidavo lucijskega zdravstvenega doma bosta izvedla za 4.260.000, pri čemer bo 200.000 evrov primaknilo ministrstvo za zdravje, Občina Piran pa se poteguje tudi za sredstva Eko sklada v višini 850.000 evrov.

Piranski župan Peter Bossman s prvima možema izvajalskih podjetij, Markom Lukićem (levo) in Markom Vidovičem.

“Družinsko podjetje Lumar je v četrt stoletja delovanja zgradilo več kot 2000 montažnih objektov doma in v tujini ter se uveljavilo kot najbolj inovativno in uspešno slovensko podjetje med proizvajalci montažnih objektov. Prepričan sem, da bodo tudi v Luciji postavili objekt, ki bo zagotavljal najboljše pogoje za zdravstveno oskrbo občank in občanov,” je Bossman ob podpisu pogodbe pohvalil izvajalca.

Novi zdravstveni dom, ki bo obsegal 2600 kvadratnih metrov površine, bo nastajal v dveh fazah; najprej bo na vrsti novogradnja ob Solinarski cesti, ob lekarni, nato pa nadomestna gradnja na območju sedanjega zdravstvenega doma. Objekta bosta imela skupni glavni vhod, vzdolžni atrij pa bo zdravstveni dom ločil na zahodno novo krilo in vzhodni nadomestni krili.

Gradnja bo prinesla tudi več kot sto dodatnih parkirnih mest.


Najbolj brano