Milan Bogatič: “Izbrali so me mladi”

Zagovarja transparentno in učinkovito delovanje občine, v ospredje postavlja šport in kulturo ter aktivni pristop pri iskanju rešitev za degradirana območja, kot sta na primer nekdanja ladjedelnica in Delamaris. Milan Bogatič, nekdanji direktor koprskega carinskega urada, se bo za županski mandat potegoval z listo Izola prihodnosti.

Milan Bogatič, lista Izola prihodnosti: “Kot župan bi najprej 
spremenil način dela v občinski upravi. Ta mora delovati transparentno in učinkovito, ne pa kot ujetnica parcialnih interesov.” Foto: Nataša Čepar
Milan Bogatič, lista Izola prihodnosti: “Kot župan bi najprej spremenil način dela v občinski upravi. Ta mora delovati transparentno in učinkovito, ne pa kot ujetnica parcialnih interesov.” Foto: Nataša Čepar

IZOLA > “Ko so me ustanovitelji liste Izola prihodnosti, med njimi Alessandro Grisonich in Romando Frank, prepričevali za kandidaturo, sem jim obljubil pomoč, a sem predlagal, naj poiščejo koga mlajšega. Po pol leta sem vendarle pristal, saj so me izbrali mladi, ki so se v tem času priključili listi in v meni videli svojega kandidata,” pojasni Milan Bogatič, ki je že nekaj let upokojenec, a ga vendarle privlačijo novi izzivi.

Na zadnjih lokalnih volitvah je sodeloval na listi Izola je naša, a na 21. mestu ni imel ambicij, da bi bil izvoljen, poleg tega pa je kmalu izgubil zaupanje v njihov pristop. Tokrat se je odločil resneje stopiti v lokalno politiko. Pred dnevi je zbral 262 glasov podpore, kar je več kot zadostovalo za vložitev kandidature za izolskega župana.

Milan Bogatič

lista Izola prihodnosti

“Kot župan bi najprej spremenil način dela v občinski upravi. Ta mora delovati transparentno in učinkovito, ne pa kot ujetnica parcialnih interesov.”

“Kot župan bi najprej spremenil način dela v občinski upravi. Ta mora delovati transparentno in učinkovito, ne pa kot ujetnica parcialnih interesov,” pravi sogovornik. Kot poglavitne točke svojega programa izpostavi pomen financiranja izolskih športnikov, tudi zunaj občine, rešiti vprašanje kulturnega doma - ne glede na težave z zadolženostjo občine -, in nove vsebine na degradiranih območjih v Izoli, kot sta nekdanja ladjedelnica in Delamaris. “Poznam primer ravnanja pri prodaji takoimenovanega izolskega trikotnika pri hotelu Delfin, kjer je občina ustavila prodajo zaradi majhne parcele, ki jo ima v lasti na tistem območju,” pove. “Če bi delovali transparentno, ne bi prišlo do tega,” pripomni.

Kritičen je tudi do siceršnjega postopanja občinskih organov, tudi do “dvigovanja rok v občinskem svetu brez poglobljenega poznavanja problematike”. Zavzema se za participativni proračun, pri katerem bi krajevne skupnosti same odločale o porabi dela proračuna. Ekipe še ne razkriva povsem, omeni pa, da je v njej veliko gospodarstvenikov in športnikov.


Najbolj brano