Je mamo umoril na grozovit način?

Po dveh dneh, ki jih je 68-letni D. K. iz Črnič preživel v policijskem pridržanju, so ga policisti včeraj popoldne s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj - umora, nasilja v družini ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja privedli k preiskovalni sodnici novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je po zaslišanju zanj odredila pripor.

V Črničah se je v torek dopoldne zgodila družinska tragedija. Foto: Leo Caharija
V Črničah se je v torek dopoldne zgodila družinska tragedija. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na novogoriški policijski upravi so včeraj potrdili, da so okoli 13. ure policisti k preiskovalni sodnici novogoriškega okrožnega sodišča privedli 68-letnega D. K. iz Črnič, osumljenega za torkovo smrt 91-letne mame T. K. v družinski hiši v Črničah. V kazenski ovadbi ga utemeljeno sumijo treh kaznivih dejanj, in sicer umora, nasilja v družini ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Po nekajurnem zaslišanju je sodnica zanj odredila pripor.

Novogoriški policisti in kriminalisti so 68-letnega moškega iz Črnič pridržali v torek popoldne po intenzivni večurni preiskavi, saj so vsi indici na kraju dogajanja v družinski hiši v Črničah in po pričevanju prič kazali, da je storil več kaznivih dejanj. Po njihovih prvih ugotovitvah naj bi bil kriv za smrt svoje 91-letne mame, poleg tega pa so v 48 urah z dokazi potrdili sume kaznivih dejanj nasilja v družini ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

V torek dopoldne naj bi prav osumljenec poklical reševalce in jim dejal, da se njegova mama slabo počuti, a 91-letni ženski niso mogli več pomagati, ker je ob prihodu reševalne ekipe že umrla. Novogoriški policisti in kriminalisti ter forenziki so glede na nejasne okoliščine smrti kmalu za tem začeli z zbiranjem dokazov, s katerimi so želeli čim prej razjasniti vzroke za smrt starejše gospe.

Na kraj dogodka sta prišli tudi dežurna državna tožilka in dežurna preiskovalna sodnica, ki je odredila določena preiskovalna dejanja ter sodno obdukcijo trupla pokojne. Sin 91-letne gospe naj bi policistom zatrdil, da je mati nesrečno padla po stopnicah, osumljenčeva hči pa naj bi preiskovalcem povedala, da sta se pred tragičnim dogodkom sprla.

Četudi so preiskovalci sprva sumili, da je 68-letni moški zakrivil uboj svoje mame in so ga v torek popoldne pridržali zaradi tega kaznivega dejanja, pa so včeraj kaznivo dejanje prekvalificirali v umor. Neuradno naj bi mu očitali, da je mamo umoril tako, da ji je vzel življenje na grozovit ali zahrbten način. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen najmanj 15 let.


Najbolj brano