Kraški vodovod naj bi vodil Primož Turšič

Predstavniki petih občin, ustanoviteljic Kraškega vodovoda, so se pred nekaj dnevi poenotili, da bo Kraški vodovod vodil Primož Turšič. Izbrali so ga izmed desetih prijavljenih kandidatov, o odločitvi pa ga še niso obvestili.

Primož Turšič Foto: Nives Krebelj
Primož Turšič Foto: Nives Krebelj

SEŽANA > “Vsak župan oziroma predstavnik občine je imel svojega favorita, na koncu smo se v soglasju odločili za Primoža Turšiča,” je sklep sveta ustanoviteljic povzela divaška županja Alenka Štrucl Dovgan. O imenovanju direktorja Kraškega vodovoda namreč odločajo župani oziroma predstavniki občin Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Miren-Kostanjevica.

Razpis za izbor direktorja Kraškega vodovoda je bil objavljen že sredi marca, nanj se je prijavilo deset kandidatov. V ožji izbor naj bi se uvrstili trije, poleg Turšiča še Stojan Franetič in Marko Ferluga.

A pol leta po objavi razpisa še vedno ni jasno, kdaj bo novi direktor dejansko imenovan. Primož Turšič včeraj o izboru ni bil še obveščen niti uradno niti neuradno, zato izida ni želel komentirati. Zaposlen je na Marjetici Koper, v letih od 2004 do 2008 je podjetje (tedaj Komunala Koper) tudi vodil, dokler ga ni koprski župan Boris Popovič razrešil. Na koprsko komunalo pa je prišel iz Stavbenika, ki ga je takrat vodil Peter Fabiani, zdajšnji prvi mož Kraškega vodovoda.

Kdaj naj bi Fabiani predal mesto Turšiču, še ni znano. Fabianiju se enoletni mandat vršilca dolžnosti izteče 4. decembra. Peterica županov mu konec lanskega leta ni poverila novega mandata na mestu direktorja, čeprav se je prijavil na razpis; zaupala mu je vedejevstvo in razpis spomladi ponovila. Fabiani je sicer na čelo Kraškega vodovoda prišel sredi leta 2012.


Najbolj brano