Napačna interpretacija, negativna mnenja

Pred današnjim zborom nogometne reprezentance je še včeraj imel lep del reprezentantov obveznosti v državnih prvenstvih. A glavna novica konca tedna je bil odziv Jana Oblaka, ki je skušal pojasniti, zakaj ga ni v izbrani vrsti.

Jan Oblak trenutno ne preživlja najlepših časov. Foto: Milos Vujinovic
Jan Oblak trenutno ne preživlja najlepših časov. Foto: Milos Vujinovic

KOPER, LJUBLJANA >Danes se bo na Bledu zbrala nogometna reprezentanca, ki jo v četrtek in nedeljo čakata tekmi z Bolgarijo (v Stožicah) in s Ciprom v gosteh. Edini aktualni slovenski reprezentant, ki bo igral v ligi prvakov, je zbudil pozornost z vnovično odpovedjo sodelovanja v nogometni reprezentanci. Če je bilo do neke mere razumljivo, da Jana Oblaka ne bo v na prijateljskih tekmah, pa je njegova sedanja odsotnost na začetku tekmovanja v ligi narodov, ki najboljšim za nagrado prinaša sodelovanje na evropskem prvenstvu, bistveno bolj pod drobnogledom.

Je in ni poškodovan

Na medijske zapise se je Oblak konec tedna odzval prek Slovenske tiskovne agencije (STA). “V zadnjih dneh je bilo v javnosti veliko napisanega glede moje poškodbe in odsotnosti z reprezentančne akcije. Najprej bi rad razjasnil, da v nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram in igram,” je uvodoma pojasnil Oblak.

Jan Oblak

nogometni vratar

“V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram in igram.”

“Res je bila poslana prošnja, če bi lahko izpustil naslednji reprezentančni tekmi zaradi določene poškodbe, ki se vleče od prijateljske tekme proti Arsenalu konec julija, na kateri sem tudi zapustil igrišče ob polčasu in zaradi katere sem izpustil polovico priprav in tudi večino prijateljskih tekem,” je razlog za odsotnost pojasnil 25-letni vratar. Poudaril je, da je od začetka sezone do danes treniral po prilagojenem programu. “Seveda sem upal, da bo bolečina minila. V tem času smo delali vse mogoče terapije in sem prejemal protibolečinske tablete na dnevni bazi. Na žalost bolečina ni minila in bo potreben krajši počitek, zato se je klub obrnil na reprezentanco s to prošnjo in dobil odgovor s tem, da se nisem znašel na zadnjem seznamu. Na žalost informacija od Nogometne zveze Slovenije v javnost ni prišla v takšni luči in načinu, kot je bila prošnja poslana, in se je okoli tega ustvarilo veliko negativnih mnenj.” Škofjeločan je kljub navedenemu zaigral na sobotni tekmi španskega prvenstva in se vklopil v sivino igre Atletica. Celta Vigo je bila boljša z 2:0.

Zagonetno o prihodnosti

Kar se reprezentančne prihodnosti tiče, pa je precej zagoneten zaključek Oblakovega pojasnila. “Kar se tiče ostalih odgovorov na ugibanja in vprašanja okoli reprezentance, bom pa zaradi miru v izbrani vrsti pred pomembnima tekmama odgovoril po tej reprezentančni akciji,” je bil kratek Oblak, ki se je ozrl tudi na pisanje slovenskih, predvsem športnih medijev, v katerih je zasledil precej negativnosti glede njegove odsotnosti, ne da bi ta slonela na točnih informacijah. “Mislim, da gre za žalostno in negativno kampanjo, ne vem pa, komu bo na koncu prinesla koristi,” je zaključil Oblak. V zadnjem obdobju je bilo sicer moč prebrati, da se zapleta tudi pri podaljšanju pogodbe med Atleticom in Oblakom predvsem zaradi odškodninske klavzule, ki zdaj znaša 100 milijonov evrov.

Selektor Tomaž Kavčič sicer lahko reprezentante pričakuje v optimističnem vzdušju, saj v večini kažejo spodbudno formo. Ob Oblaku v ligi prvakov bodo v skupinskem delu evropske lige igrali še štirje: Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Kevin Kampl (RB Leipzig) in Miha Mevlja (Zenit).


Najbolj brano