Vse poti vodijo v Bilje

Pred jutrišnjim dobrodelnim nogometnim spektaklom v Biljah domači prireditelji zatrjujejo, da bo vse pripravljeno za prihod Luisa Figa, Alessandra del Piera in drugih nekdanjih velemojstrov nogometne žoge.

Luis Figo (z žogo) je bil na začetku tisočletja eden od zvezdnikov 
galaktičnega Reala.  Foto: HO
Luis Figo (z žogo) je bil na začetku tisočletja eden od zvezdnikov galaktičnega Reala.  Foto: HO

BILJE > Danes bodo na prireditvenem prostoru urejali še zadnje podrobnosti in opravili televizijsko generalko. Res pa je, da dogodek v živo vselej postreže s kakšno neznanko v enačbi. Tako bo verjetno tudi jutri. “Lepega vremena pač ne moremo zagotoviti, a nogometne tekme se igrajo tudi v dežju,” je povedal vodja projekta Sebastjan Komel, sicer tudi član izvršnega odbora Nogometnega društva Bilje, ki od leta 2010 gosti dobrodelni dogodek. Včeraj se je z nepogrešljivimi podporniki, simpatizerji in drugimi prostovoljci še potil na prireditvenem prostoru, kjer so nameščali šotore oziroma montažne tribune. Ali bo padel rekord iz leta 2015, ko je monaški princ Albert II s slovenskimi športnimi asi v kraj s 1100 prebivalci privabil 3800 obiskovalcev?

Tudi Ronaldo v Biljah

Včeraj je bilo vstopnice še moč kupiti, nekaj jih utegne ostati tudi pred samo tekmo. V vsakem primeru pa velja poziv, da se obiskovalci na dogodek, pri katerem letos sodelujeta tudi Nogometna zveza Slovenija in Hit, podajo pravočasno. Ob 15.30 bodo v Bilje prispele nekdanje slovenske nogometne zvezde, 15 minut zatem bodo prišli tuji igralci in Aleksander Čeferin. Predsednik evropske nogometne zveze bo v vlogi častnega pokrovitelja, a tudi igralca na zelenici. Ob 16. uri bo prišel v Bilje predsednik države Borut Pahor, ki je sicer redni udeleženec dobrodelnega dogodka. Ob 16.30 se bo začel uradni program, ob 17. pa tekma v neposrednem televizijskem prenosu.

Zvezdniški postavi

Equal Game Team: M. Dabanović, A. Čeferin, L. Figo, C. Karembeu, A. Žlogar, M. Materazzi, S. Udovič, B. Corradi, R. Keane, P. Ferreira, M. Ačimović, E. Gudjohnsen, S. Schillaci, M. Pavlin, N. Gomes, M. Galič, M. Nemec.

Common Goal Team: A. Nikopolidis, F. de Boer, M. Mavrič Rožič, R. Carvalho, A. Komac, D. Stanković, N. Vidić, P. Gliha, P. van Hooijdonk, M. Novaković, M. Srebrnič, D. Berbatov, S. Valentinčič, B. Mavrič, G. Mendieta, M. Osterc, B. Pahor.

Med polčasoma se bo zgodilo zadnje dejanje dražbe dresov nove Juventusove okrepitve Cristiana Ronalda, francoskih svetovnih prvakov Antoina Griezmanna, Paula Pogbaja, Kyliana Mbappeja, poljskega zvezdnika münchenskega Bayerna Roberta Lewandowskega, vratarske legende Gianluigija Buffona in loparja teniškega asa Rogerja Federerja. Znesek bo šel v dobrodelne namene tako kot izkupiček od vstopnic, ki jih prodajajo po pet evrov za mlajše in 15 evrov za odrasle. Razdelili ga bodo med Zavod Vozim in dobrodelno organizacijo poklicnih nogometašev Common Goal.

Pravico bo delil Skomina

Sledil bo drugi polčas, po zadnjem sodnikovem žvižgu Koprčana Damirja Skomine pa se bodo akterji dogodka podružili v namenskih prostorih. Sicer pa bodo tuji zvezdniki svojo bazo imeli v novogoriški Perli, kamor bodo z raznih koncev stare celine predvidoma prihajali na dan prireditve med 12.30 in 14. uro, ko jih čaka tudi skupno kosilo s Čeferinom. Predsednik evropske nogometne zveze je bil včeraj vpet v žreb skupinskega dela lige prvakov. Luis Figo, Alessandro del Piero, Christian Karembeu, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Ricardo Carvalho so že okusili slast zmagoslavja v elitnem klubskem tekmovanju, nekateri kot Del Piero in Karembeu so svojo zbirko dopolnili še z naslovom svetovnega prvaka. Veliko se jih ponaša s posamičnimi dosežki, ne le športnimi.

Salvatore “Toto” Schillaci je poskrbel za čarobne noči v Italiji, kjer je bil leta 1990 najboljši strelec svetovnega prvenstva. Njegovega rojaka Marca Materazzija je zaznamoval trk z Zinedinom Zidanom v finalu svetovnega prvenstva leta 2006. Robbie Keane je bil ikona irskega nogometa tretjega tisočletja, trener Andre Villas Boas je veljal za nesojenega naslednika svojega portugalskega rojaka Joseja Mourinha ...


Najbolj brano