Ravnikar je dejansko že bivši

Vse kaže, da je kariera Matevža Ravnikarja na položaju prvega moža koprskega zavoda za šport trajala zgolj dober mesec. Svet zavoda je včeraj objavil razpis, s katerim išče novega direktorja s polnimi pooblastili.

Vse kaže, da je kariera Matevža Ravnikarja na položaju prvega 
moža koprskega zavoda za šport trajala zgolj dober mesec. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Vse kaže, da je kariera Matevža Ravnikarja na položaju prvega moža koprskega zavoda za šport trajala zgolj dober mesec. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER >“Trenutno sem na letnem dopustu, ki mi ga je določil svet zavoda. V odločbi piše, da letni dopust traja od današnjega dne do zaključka razpisa za novega direktorja,” je včeraj pojasnil Matevž Ravnikar, še vedno aktualni v.d. Javnega zavoda za šport MO Koper. O razlogih je bil bolj redkobeseden, jasno pa je, da je do preobrata prišlo na ponedeljkovi večerni seji sveta omenjenega zavoda. Kot je v navadi v delovanju koprskih občinskih institucij slednja ni bila redna, temveč izredna.

V.d. direktorja je na letnem dopustu

Niti Marko Vidnjević, predsednik sveta omenjenega zavoda, ni želel razkriti ozadja. Zanika, da bi šlo za odstranitev vodje zavoda, češ da je razpis uveljavljen postopek imenovanja direktorja v javnih zavodih. Več informacij pa nam je obljubil v današnjem dnevu. Na drugi strani Ravnikar pravi, da se je uprl zahtevi po odstopni izjavi, nakar je sledil dekret o letnem dopustu. “Formalno se sicer lahko prijavim na razpis, toda jasno mi je, da se je moje delo v Javnem zavodu za šport končalo,” je še dodal Ravnikar, ki je predtem skoraj osem let vodil Zdravstveni dom Koper.

Matevž Ravnikar

v.d. direktorja JZ za šport MO Koper

“Formalno se sicer lahko prijavim na razpis, toda jasno mi je, da se je moje delo v Javnem zavodu za šport končalo.”

Ravnikar je bil sicer imenovan na čelo koprskega zavoda za šport 11. junija. Tedaj se je namreč župan Boris Popovič odločil, da bosta dotedanja direktorja zavoda za šport in Zdravstvenega doma Koper zamenjala mesti. Tako je Igor Hrvatin preskočil na stolček v.d. direktorja Zdravstvenega doma Koper, Matevž Ravnikar na stolček Javnega zavoda za šport, občinski svet pa je njegov predlog “požegnal” na izredni seji. Tedaj sta bila oba imenovana za največ eno leto, Ravnikar pa se je v izjavi za naš časopis veselil “vrnitve h koreninam”, saj je po osnovni izobrazbi športni pedagog.

Direktor ne potrebuje znanja angleščine

Čeprav smo sredi dopustniških dni, je rok za prijavo na razpis za direktorja Javnega zavoda za šport MO Koper zgolj osem dni. Prav tako so pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati, postavljeni na dokaj nizko raven. Zavod, ki upravlja z vso koprsko športno infrastrukturo in usmerja športne programe vseh društev, bo naslednja štiri leta vodila oseba s peto stopnjo izobrazbe, torej s katerokoli štiriletno srednjo šolo.

Razpis od kandidatov prav tako ne zahteva znanja nobenega tujega jezika, pripraviti morajo le program dela, ki pa ni jasneje opredeljen. Zaradi tega je pričakovati glasen odpor občinske opozicije, ki bo najbrž opozarjala na klientelizem županove stranke pri kadrovanju na odgovorna mesta v občinskih zavodih. Igor Hrvatin, na primer, je po izobrazbi ekonomsko-komercialni tehnik.


Najbolj brano