Majske poljane: zanimanje je, kupcev pa ni

Podzemni garaži, parkirna mesta in pripadajoča stavbna zemljišča za gradnjo dveh stanovanjskih stolpnic v sklopu stanovanjske soseske Majske poljane v Novi Gorici bodo še čakali na novega lastnika. Stečajnemu upravitelju Primorja teh nepremičnin na zadnji dražbi ni uspelo prodati.

 Zemljišč za še dva stolpiča na dražbi niso uspeli prodati.  Foto: Ambrož Sardoč
Zemljišč za še dva stolpiča na dražbi niso uspeli prodati.  Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > To je bil prvi poskus prodaje, a že kmalu je bilo jasno, da dražba ne bo uspešna. Nihče ni namreč vplačal varščine. Kljub temu pa prodajalci pravijo, da interes za nakup obstaja, a se kupci sedaj niso odločili za nakup.

Stečajni upravitelj Rudolf Hramec je na dražbi ponujal dve podzemni garaži (vsaka v dveh etažah) obeh nedograjenih stolpnic v sklopu nesojene mestne soseske in plato na ravni terena, parkirna mesta v kleti stolpnice Cedra ter zemljišča bodočih stolpnic. V podzemnih garažah so parkirne površine, shrambe in skupni prostori.

2,7

milijona evrov je znašala izklicna za vse nepremičnine na zadnji dražbi

Izklicna cena za vse nepremičnine skupaj je znašala 2,7 milijona evrov. A kupci se niso oglasili, tako da jih bo treba iskati znova. Morda pa se bodo opogumili, ko se bo cena znižala. “Pripravili bomo novo dražbo, verjetno bo izklicna cena nižja. Koliko bo nižja, je odvisno od upnikov, s katerimi se moramo dogovoriti o tem,” pravi Hramec. Mestna občina Nova Gorica ima na nekaterih nepremičninah predkupno pravico, a je ni uveljavljala.


Najbolj brano