Namesto železne panelna ograja

Šolska inšpektorica je spomladi v Otroškem vrtcu Ajdovščina med rednim inšpekcijskim nadzorom ugotovila, da je ograja ob dvorišču enote vrtca Ob Hublju prenizka, da so letve preredke, izhod z igrišča pa ni ustrezno zavarovan. Zato je vodstvu zavoda naročila, da pomanjkljivosti odpravi, kar se bo v kratkem tudi zgodilo.

Železna ograja okrog dvorišča je res trdna, a prenizka, razmak 
med letvami pa preširok, je ugotovila inšpektorica.  Foto: Alenka Tratnik
Železna ograja okrog dvorišča je res trdna, a prenizka, razmak med letvami pa preširok, je ugotovila inšpektorica.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > “Preverite, zakaj so inšpektorji od Otroškega vrtca Ajdovščina zahtevali, naj zamenja ograjo okrog vrtčevskega igrišča v enoti Ob Hublju, tako da odstrani odlično obstoječo ograjo in postavi slabšo?” se je pred dnevi na uredništvo PN obrnil bralec iz Ajdovščine.

Za pojasnilo smo prosili ravnateljico vrtca Alenko Močnik, ki je potrdila, da je šolska inšpektorica med rednim pregledom v enoti Ob Hublju preverila tudi varnost in nad tem imela več pripomb. Med drugim je ugotovila, da izhod z igrišča ni zavarovan, ograja pa ne ustreza normativom. “Vemo, da je vstop na igrišče prost, nanj je mogoče priti na dveh straneh. Dostopa na igrišče se doslej ni zaklepalo, saj je bila taka tudi želja občine. Doslej se nikoli ni zgodilo, da bi kdo od vrtčevskih otrok odšel z igrišča. Res pa je, da je vrtec tik ob Hublju, zato je inšpektorica predlagala ukrep. Dolžni smo upoštevati navodila inšpekcije. Ogledali smo si več primerov in ugotovili, da imajo drugod na prehodih elektrificirana vrata,” je povedala ravnateljica zavoda.

A to ni edina pripomba, ki jo je imela inšpektorica. “Med drugim je ugotovila še, da je železna ograja prenizka, razmaki med letvami pa širši, kot piše v pravilniku. Ograjo bi morali tudi obrusiti in na novo prebarvati. Tudi to stane, naši hišniki pa so polno zasedeni že z drugimi opravili,” je še pojasnila Močnikova.

Na sestanku z občino se je vodstvo zavoda dogovorilo za postavitev nove, panelne ograje in elektrifikacijo vrat. Dela bodo izvajali v avgustu, poseg bo sofinancirala občina, kar je potrdila tudi vodja oddelka za družbene dejavnosti Katarina Ambrožič. “Res je, denar za novo ograjo je na voljo v rebalansu proračuna. Gre za 18.700 evrov.” Za ohranjanje dobrih odnosov pa je vrtec o posegu obvestil sosede in dobil njihovo soglasje, je še povedala ravnateljica.


Najbolj brano