Gradbišče se seli k Parjam

Pred turistično sezono so končali z obnovo Snežniške ceste v Pivki. Zdaj se bo gradbišče preselilo naprej po državni cesti proti Parjam. Tam so z deli že začeli, a za zdaj prometa ne ovirajo, saj jih opravljajo zunaj cestišča.

Obnova Snežniške ceste v Pivki se je končala tik pred začetkom 
turistične sezone. 

 Foto: Občina Pivka
Obnova Snežniške ceste v Pivki se je končala tik pred začetkom turistične sezone.  Foto: Občina Pivka

PIVKA > Od oktobra lani so obnavljali odsek državne ceste (Snežniška) od križišča Radohovske poti do konca naselja Pivka. Zgradili so zavijalne pasove za Klenik, dvosmerno kolesarsko pot, pločnik, prehode za pešce, meteorno in fekalno kanalizacijo, postavili javno razsvetljavo, namestili cevi za potrebe zemeljskega voda nizke napetosti ...

Naročnica del je bila direkcija za infrastrukturo, ki je tudi plačala večji del prenove. Ta je stala 550.000 evrov. Občina Pivka je naložbo sofinancirala s 180.000 evri.

A tistim, ki se vozijo po državni cesti iz Pivke proti Knežaku, bodo še naprej čas potovanja krojili semaforji. Prejšnji teden je namreč direkcija začela obnavljati naslednji odsek ceste, dolg približno 600 metrov, proti Parjam. Za zdaj zaradi turistične sezone dela opravljajo zunaj cestišča in zapor ter semaforjev ni, so pa hitrost vožnje omejili na 70 kilometrov na uro.

Predvidoma v petih mesecih bodo obnovili cesto, popravili nekaj ovinkov, odvodnjavanje ter ob strani dodali kolesarsko pot, nadaljevanje že zgrajene ob Snežniški cesti. Dela opravlja podjetje Asfalti Ptuj, plačala - 470.000 evrov - pa jih bo direkcija za infrastrukturo.


Najbolj brano