Občina je kupila del nekdanjega Nanosa

Občina Ajdovščina je včeraj na dražbi v Komendi za 546.960 evrov kupila solastniški delež v stavbi nekdanje blagovnice Nanos in bližnje parcele. Prostore bo namenila centralnim dejavnostim, s katerimi želi v mestno jedro znova privabiti kupce in obiskovalce. Ob trgovinah naj bi prostor dobile tudi izobraževalne in druge vsebine.

Občina je na dražbi kupila solastniški delež v nekdanji blagovnici 
Nanos in bližnji zemljišči.  Foto: Leo Caharija
Občina je na dražbi kupila solastniški delež v nekdanji blagovnici Nanos in bližnji zemljišči.  Foto: Leo Caharija

KOMENDA, AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina je na včerajšnji javni dražbi, ki jo je v stečajnem postopku nad družbo Investicijske nepremičnine razpisalo okrožno sodišče v Ljubljani, uveljavila predkupno pravico in za 546.960 kupila del nekdanje blagovnice Nanos in asfaltne površine pred stavbo ter zemljišče ob pešpoti proti Hublju. Skupaj gre za približno 2170 kvadratnih metrov površine.

Občino je na dražbi zastopal podžupan Mitja Tripković, ki je bil z razpletom zadovoljen. “Z današnjim dnem se je začel postopek prenosa lastništva nad stavbo bivšega Nanosa in okoliških parcel v povprečno tričetrtinskem deležu. Občina si že dalj časa prizadeva vrniti življenje na Lavričev trg, ki ga tudi celovito prenavljamo. S tem je dobila objekt, ki ga bo lahko namenila oživljanju mestnega jedra,” je prepričan podžupan Tripković.

546.960

evrov je za nepremičnine odštela Občina Ajdovščina

O tem, kaj bo v prihodnje v stavbi, obstaja več idej. Najprej pa jo bodo v najem ponudili trgovcem, še posebej s specializirano ponudbo. “Beseda trg izhaja iz trgovine, ljudje so tu vedno trgovali. S tem želimo vrniti udarec velikim nakupovalnim središčem in znova pripeljati življenje v središče Ajdovščine. Na mestni trg sodijo meščani, ki tja pridejo po svojih opravkih, v družbo,” je povedal podžupan. V ta okvir sodi tudi ponudba izobraževalnih, bančnih, turističnih in drugih centralnih dejavnosti, o katerih tudi razmišljajo v občinski politiki. Končni izbor pa bo narekoval prenovo stavbe.


Najbolj brano