Lipicanci po štirih letih odhajajo na gostovanje

Lipicanci Kobilarne Lipica bodo prihodnji teden gostovali na konjeniškem festivalu v Franciji, kjer bodo nastopili s skoki šole nad zemlji in figurami klasične dresure. To je prvo gostovanje lipicancev v tujini po letu 2014. V petek pa v Lipico prihajajo v goste konji iz Španije.

Lipicanci in andaluzijski konji bodo prikazali eno prvih poglavij v 
zgodovini Kobilarne Lipica, prihod španskih žrebcev.  Foto: Cordoba Ecuestre
Lipicanci in andaluzijski konji bodo prikazali eno prvih poglavij v zgodovini Kobilarne Lipica, prihod španskih žrebcev.  Foto: Cordoba Ecuestre

LIPICA > Enajst lipicancev z devetimi jahači se bo udeležilo velikega konjeniškega festivala Equestria v francoski državni kobilarni v Tarbesu. Od 24. do 29. julija bodo nastopali na gala večernih prireditvah, na katerih se bo predstavilo 300 konj iz vse Evrope.

Vodja festivala v Tarbesu je Benjamin Aillaud, ki dela tudi kot trener v Lipici, lipicanci pa bodo prikazali skoke šole nad zemljo, nastop kvadrilje in figure visoke šole klasičnega jahanja, so sporočili iz kobilarne. Za Kobilarno Lipica je to prvo večje gostovanje po letu 2014, ko so štirje njeni jahači nastopili v kobilarni Marbach v Nemčiji ob praznovanju njene 440-letnice.

Že v petek pa prihajajo v Lipico gostje iz Španije, andaluzijski konji iz združenja Cordoba Ecuestre bodo na Krasu gostovali do 29. julija. Skupaj z lipicanci bodo pripravili niz predstav in v njih predstavili zgodbo o prihodu španskih žrebcev v Lipico. Tja so prispeli kmalu po ustanovitvi kobilarne leta 1580 in napisali eno prvih poglavij v zgodbi o nastanku lipicanske pasme konj. Iz Španije prihaja deset konj iz hlevov nekdanje kraljeve palače v Cordobi. Poleg klasične dresure bodo predstavili tradicionalni andaluzijski način jahanja, spremljale pa jih bodo plesalke flamenka.


Najbolj brano